επιθετική ρητορική Μητσοτάκη εναντο της κυβέρνησης..........


Eπιθετική ρητορική Μητσοτάκη έναντι της κυβέρνησης παρά τις... μουρμούρες

Υποστηρίζουν ότι η στρατηγική πόλωσης είναι μέρος του σχεδιασμού της κυβέρνησης και δεν σκοπεύουν να ακολουθήσουν τον κ. Τσίπρα σε αυτό το επίπεδο
Eπιθετική ρητορική Μητσοτάκη έναντι της κυβέρνησης παρά τις... μουρμούρες
Share
εκτύπωση  

Στη σκληρή γραμμή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και σε θεσμικά ζητήματα, όπως π.χ.στη συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ., για το οποίο δεν δίνει τη συναίνεσή της, εξακολουθεί και κινείται η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Σε μια περίοδο, όπου έχουν αρχίσει να διατυπώνονται, όχι μόνο παρασκηνιακά, αλλά και δημόσια, απόψεις στελεχών της Ν.Δ.για μια πιο μετριοπαθή στάση σε ορισμένα ζητήματα, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης...συνεχίζει και θα την εντείνει και άλλο, την άκρως επιθετική ρητορική της έναντι της κυβέρνησης.


Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις ΗΠΑ, έχει αναγάγει σε βασικό εκφραστή του λαϊκισμού στην Ελλάδα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, από την οποία, όπως είπε σε όλες τις δημόσιες ομιλίες και παρεμβάσεις του, πρέπει να απαλλαγεί ο τόπος για να υπάρξει πολιτική αλλαγή.

Σε αυτό το κλίμα, η ηγετική ομάδα εμμένει, χωρίς να υπάρχουν και τα στοιχεία για να υποστηριχθεί η πρόβλεψή τους, ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές. «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο των εκλογών. Η ΝΔ ζητά εκλογές γιατί πιστεύει ότι η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο και δεν πρόκειται για επιθυμία άσκησης εξουσίας, αλλά στάση ευθύνης» τόνισε (στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε») ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος που επανέλαβε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, εάν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η Ν.Δ. –παρά τη συναινετική στάση του αντιπροέδρου της Κωστή Χατζηδάκη στο ζήτημα του ΕΣΡ - έχει οχυρωθεί πίσω από το αίτημά της για κατάργηση του νόμου. Παράλληλα, προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην επιλογή του «μαύρου» στα κανάλια που δεν πήραν άδεια και δεν εμφανίζεται καθόλου διατεθειμένη να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, παρά την εκπεφρασμένη θέση του Προέδρου της Βουλής για μια διαφορετική πρόταση ως προς τα πρόσωπα που θα προταθούν για μέλη του ΕΣΡ.
Σε αυτό το κλίμα της έντασης για το οποίο αρκετοί και εντός της «γαλάζιας» Κ.Ο. εκφράζουν διαφωνίες και αντιρρήσεις, θα πορευθεί η Ν.Δ.το επόμενο διάστημα και όπως λένε ηγετικά της στελέχη η στρτηγική της θα είναι «επίθεση σε τρεις άξονες».
Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του κ. Μητσοτάκη η Ν.Δ.θα εστιάσει σε τρία κυρίως ζητήματα, όπως τα ανώτερα στελέχη του κόμματος λένε: α) στην ελπίδα της αλήθειας, β) ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ.θα δουλέψουν για τα συμφέροντα των πολλών και γ) θα υπάρχει αισιόδοξος και ενωτικός λόγος.
Από την Πειραιώς επιμένουν ότι στη σύγκριση αξιοπιστίας μεταξύ Μητσοτάκη – Τσίπρα η σύγκριση υπέρ του αρχηγού της Ν.Δ. είναι συντριπτική και αυτό είναι ένα από τα στοιχεία στα οποία η Ν.Δ.θα επενδύσει. «Η σημερινή απογοήτευση των πολιτών, αλλά και η «πρωτοφανής κατάρρευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οφείλεται κυρίως στην ίδια την πραγματικότητα, αλλά και στο ξεγύμνωμα της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που γνώρισε ποτέ ο τόπος» λένε.
Σύμφωνα με τις αναλύσεις που γίνονται στα ενδότερα της Ν.Δ., «ο λόγος που η Κυβέρνηση δεν ανακάμπτει παρά τις λυσσαλέες προσπάθειές της, είναι ότι δεν έχουν τα αποθέματα αξιοπιστίας να το κάνουν διότι ο κόσμος πλέον δεν τους πιστεύει».
Με οδηγό τη συγκεκριμένη εκτίμηση, από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, μεταδίδουν ότι η Ν.Δ.δεν θα επαναλάβει το ίδιο λάθος και θυμίζουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος, είπε στη ΔΕΘ, «εμείς δεν θα υποσχεθούμε 100 για να πουν κάποιοι “βρε και τα μισά να κάνει καλά θα είναι”.Θα υποσχεθούμε 10, θα γίνουν και τα 10.Θα υποσχεθούμε λίγα, θα γίνουν όλα».
Ακόμη, τα ίδια στελέχη, εκτιμούν ότι με τον τρόπο αυτό ότι η αισιοδοξία που θα καλλιεργηθεί στους πολίτες δεν θα είναι εφήμερη αλλά στέρεα και ανθεκτική στο χρόνο.
Στη Ν.Δ. γνωρίζουν, σύμφωνα με όσα λένε, ότι πρέπει να δώσουν έμφαση στους απλούς πολίτες που είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από την πολιτική της Κυβέρνησης. «Όπως είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. γνώμονας της πολιτικής μας θα είναι η υπεράσπιση των απλών πολιτών, των αδύναμων. Όχι των οργανωμένων ομάδων ή συμφερόντων, όχι της κομματικής νομενκλατούρας» σημειώνουν και υπενθυμίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αναφερθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα στις ελίτ αυτού του τόπου, οικονομικές και κοινωνικές, που δεν στάθηκαν πάντα στο ύψος των περιστάσεων τα προηγούμενα χρόνια. «Αυτή είναι μια νέα προσθήκη στη ρητορική του κ. Μητσοτάκη που δείχνει διάθεση να δώσει στο κόμμα του στοιχεία πιο αιχμηρού λόγου προς κάθε κατεύθυνση» σημειώνουν.
Για το επόμενο διάστημα σχεδιάζονται πολλές παρεμβάσεις του κ. Μητσοτάκη για θέματα «που αφορούν τους πολλούς», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Καθώς και επισκέψεις του σε χώρους εργασίας, μικρές επιχειρήσεις, αγροτικές περιοχές. Η μάχη θα δοθεί εκεί και εκεί θεωρούν ότι η υπεροχή της Ν.Δ.θα είναι συντριπτική.
Στη Ν.Δ. θεωρούν ότι μετά από μια μακρά περίοδο έντασης και διχασμού οι πολίτες έχουν αρχίσει να κουράζονται και θέλουν επιστροφή στην κανονικότητα και ένα αισιόδοξο όραμα για την επόμενη μέρα.
«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να το κάνει. Πρώτον επειδή έχει αποτύχει και το 85% της κοινωνίας δηλώνει απογοητευμένο από αυτόν και δεύτερον, επειδή είναι από τη φύση του διχαστικός και συγκρουσιακός» λένε και εκτιμούν ότι όσο περνάει ο καιρός και ο ΣΥΡΙΖΑ εξαϋλώνεται δημοσκοπικά τόσο θα πολώνει ακόμα περισσότερο.
Από την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. λένε ότι είναι αποφασισμένοι να μην μπουν σε αυτήν την αντιπαράθεση. Θα μιλήσουν με θετικό τρόπο για την επόμενη μέρα και θα απευθυνθούν σε όλους τους πολίτες μακριά από τους διαχωρισμούς των τελευταίων ετών.
«Όσοι ποντάρουν στο διχασμό και την ανωμαλία θα απομονωθούν και θα μπουν στιγματισμένοι στο περιθώριο της ιστορίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης στην πρόσφατη ομιλία του και αυτή η αναφορά αποτελεί, όπως λένε οδηγό του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει σκληρή γραμμή σε μια σειρά ζητήματα.
Μάλιστα με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, από τη Ν.Δ. αναφέρουν ότι δεν είναι αυτό το είδος και το ύφος των αντιπαραθέσεων που θέλουν και ότι αυτού του είδους η αντιπαράθεση έχει κουράσει τους πολίτες. Μάλιστα, λένε ότι η στρατηγική πόλωσης είναι μέρος του σχεδιασμού της Κυβέρνησης και δεν σκοπεύουν να ακολουθήσουν τον κ. Τσίπρα σε αυτό το επίπεδο.
Επαναλαμβάνουν μάλιστα την αναφορά του κ. Μητσοτάκη προς τον πρωθυπουργό «Όσο εσείς ρίχνετε το επίπεδο, εγώ θα το ανεβάζω».Και λένε ότι αυτό θα καταδειχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα από το λόγο και τις πρωτοβουλίες της Ν.Δ.
Όμως, όπως τονίζουν η συζήτηση στη Βουλή έδειξε πως «αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να βάλει τα γάντια και να μπει στο ρινγκ μπορεί να το κάνει. Δεν θέλουμε να πάμε έτσι στις εκλογές, αλλά δεν είμαστε μόνοι μας στο γήπεδο. Αν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι και γι αυτό».

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»