οταν ο Τσίπρας βάζει στοίχημα.


 

Οταν ο Τσίπρας βάζει στοίχημα

Οταν ο Τσίπρας βάζει στοίχημα
Share2
εκτύπωση  

Τι νομίζετε ότι ήταν το στοίχημα που έβαλε ο Αλ. Τσίπρας με τον πρόεδρo του ΣΕΤΕ Α. Ανδρεάδη (φωτογραφία); Οτι εφέτος οι αφίξεις και οι εισπράξεις από τον Τουρισμό θα ξεπεράσουν την προηγούμενη χρονιά. Επαθλο; Ενα πλήρες δείπνο της αρεσκείας αυτού που θα κέρδιζε το στοίχημα. Αλλά ο Πρωθυπουργός δεν θέλει προφανώς ούτε στα στοιχήματα να χάνει. Και προτού ακόμη ανακοινωθούν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τον Τουρισμό, ζήτησε να... εισπράξει το στοίχημά του. Τόσο βιαστικός ήταν. Και δεν το ζήτησε αυτός (δηλαδή face to face) αλλά διά αντιπροσώπου. Εβαλε τον αντιπρόεδρό του Ι. Δραγασάκη να το ζητήσει και μάλιστα από μικροφώνου στο ετήσιο συνέδριο του ΣΕΤΕ που έγινε στο «Κάραβελ». Μόλις ο αντιπρόεδρος ανέβηκε στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό είπε επί λέξει στον κ. Ανδρεάδη: «Α, να μην το ξεχάσω, έχεις χαιρετίσματα από τον Πρωθυπουργό που περιμένει το δείπνο». Αντί να μεταφέρει κάποιο χαιρετισμό για τον Τουρισμό του Πρωθυπουργού ο κ. Δραγασάκης προτίμησε να μεταφέρει την αγωνία του κ. Τσίπρα για το δείπνο που υποτίθεται πως κέρδισε στο στοίχημα. Οντως όμως το κέρδισε;
nnn
Επίσημα στοιχεία δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Υπάρχουν από πολλές πλευρές ανησυχίες ότι η τουριστική εικόνα για την Ελλάδα δεν θα είναι τόσο καλή εφέτος, λόγω της ύφεσης και λόγου του Προσφυγικού. Ηδη ο κεντρικός τραπεζίτης Ι. Στουρνάρας προέβλεψε μόλις τη Δευτέρα ότι «οι τουριστικές εισπράξεις θα παρουσιάσουν πιθανότατα κάμψη το 2016». Αλλά ο κ. Τσίπρας θέλει σώνει και καλά να κερδίσει το στοίχημα. Εν συνεχεία ο κ. Δραγασάκης πανευτυχής που μετέφερε τα χαιρετίσματα του Πρωθυπουργού για τον Τουρισμό, αποχώρησε πριν καλά-καλά ξεκινήσει το γεύμα (καπνιστός σολομός, σαλάτα με μανιτάρια πορτομπέλο και ψαρονέφρι με μέλι και μουστάρδα). Καλά, θα πείτε, η Ελενα Κουντουράπού βρισκόταν να σώσει την κατάσταση; Μαθαίνω ότι βρισκόταν στο Λας Βέγκας (όχι, προς Θεού, στα καζίνα), αλλά σε εκκλησία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη  Βαπτιστή του Λας Βέγκας και έκανε τον σταυρό της, μπας και κερδίσει το στοίχημα ο Τσίπρας.

Ο ταλαντούχος διοικητής του ΟΑΕΕ
Πού αλήθεια τους βρίσκουν όλους αυτούς και τους τοποθετούν σε τέτοιες θέσεις; Να, πάρτε για παράδειγμα τον Δημήτρη Τσακίρη που οι συριζαίοι τον τοποθέτησαν διοικητή του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Πήγε ο εν λόγω διοικητής μια περιοδεία στη Φλώρινα και στη Βέροια προκειμένου να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τις επερχόμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό και αντί να είναι συνεσταλμένος και απολογητικός εξαιτίας των περικοπών που έρχονται, θέλησε να δείξει... πυγμή. «Οποιος αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία και το θεωρεί πατριωτικό, ας πάρει την οικογένειά του και ας πάει στη Βουλγαρία» είπε στους έκπληκτους ασφαλισμένους και στους συνταξιούχους του Ταμείου, οι οποίοι να σημειώσω βρίσκονται σε ένα εκρηκτικό περιβάλλον εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Ηταν επόμενο ότι οι δηλώσεις θα προκαλούσαν αντιδράσεις. Και αντί ο κ. διοικητής να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη χρησιμοποίησε τη γνωστή συριζαίικη μέθοδο (που τώρα τελευταίως έχει γίνει μόδα) ότι «παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου...».

Η συριζαία μουσικός των τρόλεϊ
Ισως οι περισσότεροι να μην είχαν προσέξει μια κυρία που καθόταν στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς πίσω από τον Χρ. Σπίρτζη και χειροκροτούσε ενθουσιωδώς τον Πρωθυπουργό σε κάθε ατάκα του. Και ποιος να την πρόσεχε; Αγνωστη μεταξύ αγνώστων ήταν. Ελα όμως που την επομένη του Συνεδρίου ανακοινώθηκε ότι η εν λόγω κυρία διορίστηκε ως επιμελήτρια με σκοπό να επιμεληθεί τη μουσική που θα ακούγεται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τα περίεργα της υπόθεσης είναι ότι πρώτον τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν διαθέτουν ηχοσυστήματα και ότι η αμοιβή τής εν λόγω συριζαίας ανέρχεται σε 3.900 ευρώ έως τις 30 Δεκεμβρίου. Εκτός από την επιλογή της μουσικής, η νεοπροσληφθείσα μουσική επιμελήτρια του ΟΑΣΑ θα αναλάβει και τον σχεδιασμό και την προετοιμασία προγραμμάτων μουσικών εκδηλώσεων σε χώρους του Μετρό καθώς (άκουσον-άκουσον) και σχεδιασμό της δράσης «Μουσικό Λεωφορείο στον αστικό χώρο». Ετσι πολεμούν την ανεργία ανάμεσα στους συριζαίους.

Συγγενής από... τύχη
 Και μια και ο λόγος για την ανεργία, σας πληροφορώ ότι δέχθηκα τηλεφώνημα από σύζυγο πρωτοκλασάτου υπουργού και πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα (τα στοιχεία της βρίσκονται στη  διάθεση κάθε ενδιαφερομένου) για να μου υπενθυμίσει ότι τα παιδιά της είναι... άνεργα και ότι δεν έχουν κάνει καμία προσπάθεια, ούτε η ίδια αλλά ούτε ο σύζυγός της υπουργός, για να τα βολέψουν κάπου, ώστε να μην παρεξηγηθούν παρότι τα παιδιά διαθέτουν πολύ καλό βιογραφικό. Γιατί όμως μου τηλεφώνησε για τον πόνο της; Επειδή, μου εξήγησε, ήθελε να με προλάβει να μη γράψω ότι ένας συγγενής της προσελήφθη σε γραφείο αναπληρωτή υπουργού (από αυτούς που βρίσκονται συνεχώς στη δημοσιότητα). Διότι ο συγγενής προσελήφθη χωρίς δική της ενέργεια. Απλώς, λέει, φέρει το ίδιο όνομα και έμαθε ότι είναι συγγενής τυχαίως!

Ενας πρώην πλανητάρχης
Αφήνουν (πανηγυρικά) να διαρρεύσει από το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο Μπαράκ Ομπάμαενδέχεται να επισκεφθεί την Αθήνα. Αλλά όταν την επισκεφθεί (εάν την επισκεφθεί) δεν θα είναι πια πλανητάρχης. Μία εβδομάδα μετά τις αμερικανικές εκλογές τον περιμένουν.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»