Σε συγκέντρωση της Χίλαρι στο Οχάιο

Μπαράκ Ομπάμα: Στις εκλογές του Νοεμβρίου διακυβεύεται η δημοκρατία

Μπαράκ Ομπάμα: Στις εκλογές του Νοεμβρίου διακυβεύεται η δημοκρατία
Ο Μπαράκ Ομπάμα στην προεκλογική συγκέντρωση της Χίλαρι Κλίντον στο Οχάιο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
  • 0
Κλίβελαντ, Οχάιο
Από το βήμα προεκλογικής συγκέντρωσης της Χίλαρι Κλίντον στο Κλίβελαντ του Οχάιο ο Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου «διακυβεύεται η ίδια η δημοκρατία» τονίζοντας ότι η πρόοδος που επιτεύχθηκε επί προεδρίας του «θα πεταχτεί» από το παράθυρο» εάν εκλεγεί στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ομπάμα κάλεσε μάλιστα τους ψηφοφόρους να σπεύσουν να ψηφίσουν από τώρα, εφόσον έχει ξεκινήσει η διαδικασία της επιστολικής ψήφου στην πολιτεία.

Αναφερόμενος στα όσα έχει πει κατά καιρούς ο Ντόναλντ Τραμπ για τις γυναίκες, ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε ότι «δεν χρειάζεται να είσαι σύζυγος ή πατέρας» για να ξέρεις ότι τα σχόλια του «δεν είναι σωστά». Αρκεί να είσαι ένα αξιοπρεπές ανθρώπινο ον, πρόσθεσε.

Η ομιλία του Ομπάμα διακόπηκε για λίγα λεπτά από υποστηρικτή του Τραμπ που ακούστηκε να φωνάζει ότι ο Μπιλ Κλίντον είναι βιαστής. Ο Μπαράκ Ομπάμα άφησε να εννοηθεί ότι ο άνθρωπος αυτός ίσως πληρώθηκε για να πάει στη συγκέντρωση.

Εν τω μεταξύ, σε μία από τις ομολογουμένως ανεξάντλητες «μαύρες» στιγμές αυτής της προεκλογικής εκστρατείας συγκαταλέγεται και ο... διαγωνισμός που έστησε ακροδεξιός ραδιοφωνικός παραγωγός «μοιράζοντας» 5.000 δολάρια σε όποιον φωνάξει «ο Μπιλ Κλίντον είναι βιαστής».

Ο Άλεξ Τζόουνς, ηλικίας 42 ετών, που διευθύνει το ραδιοφωνικό δίκτυο Infowars το οποίο εκπέμπει από τον ιστότοπό του, υπόσχεται να δώσει 1.000 δολάρια σε όποιον θα εμφανιστεί στην τηλεόραση φορώντας για πέντε και πλέον δευτερόλεπτα ένα μπλουζάκι με τον πρώην πρόεδρο της χώρας Μπιλ Κλίντον και τη λέξη «βιασμός».

Ωστόσο μπορεί κανείς επιπλέον να κερδίσει 5.000 δολάρια εάν, φορώντας το εν λόγω μπλουζάκι ή άλλα μπλουζάκια με συνθήματα ανάλογου περιεχομένου αρχίσει να φωνάζει «ο Μπιλ Κλίντον είναι βιαστής».

Υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο έχει ήδη προσκαλέσει στον ραδιόφωνό του, ο Τζόουνς είναι οπαδός των θεωριών συνωμοσίας και πιστεύει πως τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον τους έχει «κυριεύσει ο διάβολος»...
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»