ενα γράμμα μου από το παρελθόν.

Σε μια βραδυνή βόλτα μου στην Danforth πήρα/ελληνικό τύπο/ εφημερίδα τοπική μα και ομογενειακή της 16ης του Ιουνίου του 2006 ,έτσι για να μαθαίνουμε λίγα κοινωνικά μας.Περιέργως εις την τρίτη την σελίδα αντικρύζω ένα γράμμα πούχα στείλει εις τον καναδό πρωθυπουργό κατά τον Μάιο του περασμένου χρόνου.Παραξενεύτηκα που το είδα σε είδηση γιατί μεσολαβήσαν εκλογές ,που έφεραν τους συντηρητικούς στην εξουσία. Κι' αναρωτήθηκα/μπας και είναι εξυπνάδα παράκαιρη για γέλιο ? η σκοπεί το ζωντάνεμα του ονείρου? το γράμμα ακολουθεί.
Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό του Καναδά


Θέμα: Επαναχορήγηση του βοηθήματος των βετεράνων της Ελλάδας

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Οταν το 1992 ανεβήκατε στην εξουσία, η πρώτη περικοπή που κάνατε, ήτανε οι βοηθηματούχοι Καναδοί βετεράνοι πολίτες, οι εξ’Ελλάδος προερχόμενοι.

Αντέδρασα σ’αυτή σας την ενέργεια, στέλνοντας ανοιχτή επιστολή και στον τότε πρωθυπουργό κκ Κρετιέν και προς τον βουλευτή της περιφέρειας μου. Αιτία της περικοπής τα οικονομικά και το χάος, που οι συντηρητικοί του κκ Μαλρούνευ αφισαν όπως ο βουλευτής με γράμμα του απήντησε. Εχουν περάσει 15 χρόνια αφίνοντας μας στην λήθη και σας ρωτώ:

Τώρα που τα οικονομικά του κράτους τα φτιάξατε, μήπως και υπάρχει η πρόνοια να αποκαταστήσετε την περικοπή, που σαν Υπουργός των Οικονομικών κάνατε τότες? Και να μη ξεχνάτε το γεγονός ότι μείναμε λίγοι και είμαστε και πικραμένοι.

Mε Tιμή

G.Moshonas

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»