ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΡΝΙΟΝ / kefalonia kai kosmos

Σήμερα πρωταπριλιά ΤΟΥ 2009 και σας βεβαιώνω δεν είναι της μέρας ψέμα, βγήκε από των μηχανών την αιχμαλωσία το πρώτο βιβλίο του Λορνιόν .τίτλος του; ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ και ΚOΣΜΟΣ. Στους φίλους στην ΕΛΛΑΔΑ θα αποσταλεί ταχυδρομικά ,για το Τορόντο θα αναζητήσουμε τρόπους διαθέσεώς του που θα σας γνωρίσουμε το ταχύτερο δυνατόν.με τιμή ΛΟΡΝΙΟΝ. περίσιες πληροφορίες στο τηλέφωνο 416-757-4467

Comments

lornion said…
Δεκάχρονο ετούτο το βιβλίο. Ξεκίνησε από το αστείο μιας κουβέντας το 1998 για να τελειώσει το 2009.Αναβολές πήρε αρκετές επίσης και προσθήκες, γιατί δεν γνώριζα πόσον ήταν πρεπούμενη κάποια μελλοντική έκδοση του.Τελικά επέδρασε η άποψη να μη αφίσω το πέρασμα του 20στού αιώνα να χαθεί.....για ορισμένους τόπους πολιτείες και ανθρώπους.....Ετσι κάπως περιγραφικά διαβάζεις ιστορία που κρατεί την ανάμνηση ζωντανή για ογδόντα και παραπάνω χρόνια.-
lornion said…
το βιβλίο -κεφαλονιά και κόσμος -εκδόθηκε και λίαν προσεχώς θα δοθεί στην κυκλοφορία.Ειναι μια αφήγηση συναρπαστική για την διαδρομή του περασμένου αιώνα με όλα τα σημαντικά συμβάντα που έλαβαν χώραν στον τόπο και τους ανθρώπους του. Είναι βιβλίο ασύνηθες, περιγραφικό γιομάτο περιστατικά που δεν απέχουν της πραγματικότητας κατά κεραίαν.Είναι απολαυστικό.Πέρα απ¨αυτά εχει πλήρη σεβασμό στους ανθρώπους που αναφέρονται.λορνιόν.-
lornion said…
This comment has been removed by the author.
SEIRIOS737 said…
ΣXOΛIA.από τον SEIRIOS737 . Ταξίδεψα στην Κεφαλονιά την δεκαετία του 1930 και γνώρισα άγνωστους νοσταλγικούς κόσμους. Είδα τη γερμανική κατοχή μέσα από τα μάτια ενός αυτόπτη μάρτυρα, γνώρισα ξεπεσμένους ηθικά Ιταλούς έπαρχους και μπόρεσα και μύρισα την άνοιξη του 1953. Βάδισα για λίγο στα λιθόστρωτα, γνώρισα μερικούς άγνωστους ανθρώπους και έβαλα άλλο ένα σημαδάκι στο χάρτη με τα νησιά που έχουν λίγο περισσότερη σημασία για μένα απλώς γιατί τυχαίνει να τα μελετήσω καλύτερα.

Πιστεύω στ' αλήθεια ότι το νησί είναι φάρμακο για την ανθρώπινη ψυχή και δεν είναι μάλλον άποψή μόνο δική μου, αλλά την ίδια εξέφρασαν και πολλοί γνωστοί συγγραφείς. Υπάρχει κάποιου είδους μαγική ατμόσφαιρα στα νησιά προερχόμενη ίσως από κάποια αυτόνομη ενέργεια. Και πολλά είναι τα νησιά που έχουν παγιδεύσει ανθρώπους μέσα σ' αυτήν, ανθρώπους που δεν ήταν ντόπιοι και την αισθάνθηκαν αμέσως, μένοντας τελικά στο ίδιο σημείο όλη τους την ζωή. Και ενδόμυχα οι άνθρωποι νομίζω πως όλοι θα ήθελαν να είναι ναυαγοί σε ένα νησί, μεταφορικά ή κυριολεκτικά. Το βιβλίο για όσους "ναυαγήσουν" το καλοκαιράκι σε ένα νησί θα κρατήσει εγγυημένα ευχάριστη παρέα και δεν είναι λίγο να διπλο-ναυαγήσεις σε ένα νησί του παρελθόντος, ως περιπέτεια μια χαρά μου ακούγεται.

Ευτυχώς για εμάς ο συγγραφέας σ' αυτήν την περίπτωση έφυγε για ξένους τόπους και όντως μεγαλωμένος σε πολύ περίεργες εποχές και υπό πολύ περίεργα καθεστώτα κατάφερε να ξεφύγει κάπως από την ντόπια νοοτροπία των συνομίλικών του. Το βιβλίο του καλογραμμένο θυμίζει ότι τα γράμματα που έμαθε εκείνες τις εποχές, ήταν δεξιότητα που του χρησίμευσε σε όλη του τη ζωή. Και όχι παπαγαλίζοντας έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών για να πάει να δώσει πανελλήνιες που ως το τέλος του καλοκαιριού αυτές διαγράφονται δια παντός από την μνήμη λόγω υπερφόρτωσης. Μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να μαθαίνουν γενικώς οι άνθρωποι γράμματα, πόσο σημαντική είναι η παιδεία και με κάνει να ζηλεύω πολύ που όλες οι γιαγιάδες και όλοι οι παπούδες δεν μπόρεσαν και δεν μπορούν να γράψουν το δικό τους -μοναδικό- βιβλίο, που δεν μπόρεσα να έχω το βιβλίο των παππούδων μου. Από την έλλειψη παιδείας χαμένο βγαίνει το ανθρώπινο είδος, πράγμα που ο ίδιος το ξέρει καλύτερα ως ειδικός καθότι γνωρίζει από μαθητικές εστίες, έχοντας διευθύνει μία τέτοια για μια δεκαετία και έχοντας θέσει τις βάσεις για την λειτουργία άλλης μίας. Άρα είναι άνθρωπος της παιδείας.


Το "Κεφαλονιά Και Κόσμος" θα αναλάβει να σας ταξιδέψει στο νησί και να το δείτε έτσι όπως δεν θα μπορέσετε ποτέ αφότου πέρασε από πάνω του ο συρμός του χρόνου, ενώ οι ντόπιοι Κεφαλονίτες ίσως να βρουν το δικό τους όνομα ανάμεσα στους γνωστούς και συγγενείς του Περίανδρου. Επειδή είναι και νησί που ο κόσμος έχει σκορπίσει στο εξωτερικό ίσως αυτοί οι αναγνώστες να βρουν στις σελίδες του βιβλίου έναν συνδετήριο κρίκο για να αναζητήσουν το χαμένο τους παρελθόν. Εγώ θα θυμηθώ όταν πάω στο νησί να τραβήξω κάποιες συγκεκριμένες φωτογραφίες, που αλλιώς δεν θα ήξερα τα σημεία και ως περαστικός θα μου φαίνονταν ασήμαντα. Είπαμε, αυτό σημαίνει να βάζεις σημάδια στο χάρτη, ο τουρισμός σε μέρος που έχω μελετήσει μ' αρέσει περισσότερο.

Μη όντας επαγγελματίας συγγραφέας κάνει το πεζογράφημά του απόλυτα συλλεκτικό, αξίζει τα λεφτά του όσα κι αν σας ζητήσει γιατί εμένα μου το έκανε δώρο και τον ευχαριστώ πολύ. Η συλλογή έχει αρκετά βιβλία σταλμένα από ομογενείς, τους ευχαριστώ όλους και έχω άπειρο χώρο για τους ενδιαφερόμενους εθελοντές donators. Αν κάποιος μαζεύει κάτι άλλο (ξέρω γω; κοχύλια, γραμματόσημα, βρακιά κλπ) ας μας ενημερώσει.



Υ.Γ
Παρακαλείται ο συγγραφέας να βάλει πληροφορίες σχετικά με την εύρεση του βιβλίου από το κοινό. Θα έβαζα εγώ αλλά δεν γνωρίζω.
lornion said…
ΑΦΙΈΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΌ ΤΟ "ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ KOΣMOS" Friday, September 26, 2008
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΠΡΙΛΑΝΤΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ. Kάποια χωριά λες κι’ έχουν του Θεού την ευλογιά.Παράδειγμα τρανό ο Αγκόνας που τότενες χώρο δεν είχε και το βουνό σκαρφάλωνε .Ξεκινούσε από τον δρόμο που πάει για Πύλαρο, με τα λιγοστά σπιτάκια του να θωρούν το πέλαγος προς Ασσο, και τ’ αραιά λιοστάσια , που κάτω του δρόμου στέκονταν, να φτάνουν τον κόλπο της Αγίας Κυριακής. Αρκετά απο δαύτα ήτανε Καλαβιτέϊκα νομίζω. Αραγε πως νάναι τώρα? Μια πρώτη και τελευταία μου βίζιτα μετράει πάνω από 60 χρόνια - και δεν ξέρω τι αλλαγές θέλει φέρει τούτη η ερευνητική επιχείρηση που πάει να καθιερώσει την Θηνιά , σαν πατρίδα του Ομηρικού Οδυσσέα! Ας είναι.. Τούτο το ήσυχο και γλυκό απογιοματινό , στης ξενητειάς τον κήπο με την εγγονούλα παιδιαρίζοντας , με τσίμπησε της θύμισης η μύγα, για να μου πεί, τι θάκανε αν ζούσε ο θειός μου, που κάτι τέτοια τ’άρπαζε, σαν αρχαίων εποχών ιέρακας . Α ! σίγουρα μέσα στα λιοστάσια θάχε κτίσει ήδη τραγάτες για τούς Ομηριστές του κόσμου -οπού δεν είναι λίγοι- απλές ,κοσμημένες στου ξακουστού ηρωά μας την μορφή,και με αμοιβή θύμισης σαν φεύγουν τα ομηρικά μπάνια του κόλπου? ναι κει που σίγουρα δρόσιζαν παληά, τα ίδια εκείνα τα νερά και Κείνου το κορμί! Σκέψου μπάνιο σε φημισμένα προϊστορικά ύδατα!Σίγουρα θάχει διαφορά, θάναι βάφτισμα φυσικο-ψυχικό-ομηρικό με επίδραση. Για σκέψου λίγο Αχιλλεύς να μη συμβεί ετούτο το πανώριο μισό αιώνα πριν ,να στις δικές μας εποχές, να μη σκίσουμε ωκεανούς μεταναστεύοντας. Βλέπεις οι της Βρεττανίας επιστήμονες γεννήθηκαν αργά, μετά μισό αιώνα .Οποία ειρωνία -- lornion blogspot.com

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc