Υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αγκυρας ο Ομπάμα

NAFTEMPORIKI.GR Δευτέρα, 6 Απριλίου 2009 16:39
Τελευταία Ενημέρωση : 06/04/2009 16:50
«Θέλω να είμαι σαφής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σταθερά την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην ΕΕ» σημείωσε χαρακτηριστικά o πρόεδρος των ΗΠΑ από το βήμα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Τη στήριξή του στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. εξέφρασε εκ νέου ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα από το βήμα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης και προέτρεψε τη γειτονική χώρα να επισπεύσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

«Θέλω να είμαι σαφής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σταθερά την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην ΕΕ» σημείωσε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι η τουρκική ένταξη θα ενισχύσει τον ευρωπαϊκό συνασπισμό.

Ο Ομπάμα, που πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη σε μία μουσουλμανική χώρα, αναφέρθηκε ακόμη στους «αιώνες ιστορίας, πολιτισμού και εμπορίου που ενώνουν» την Τουρκία και την Ευρώπη.

Αναφερόμενος στο Μεσανατολικό, ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να υποκύψει στην απαισιοδοξία όσον αφορά την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζει το εγχείρημα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τον στόχο των δύο κρατών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, που θα ζουν το ένα πλάι στο άλλο ειρηνικά και με ασφάλεια» τόνισε.

Comments

lornion said…
This comment has been removed by the author.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»