«Η Ελλάδα γίνεται ελκυστική για επενδύσεις»
Στο ένατο συνέδριο της ΝΔ μίλησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. «Καθιστούμε την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο και πόλο επενδύσεων», δήλωσε σχετικά με τον αγωγό TAP. Λόγω αδιαθεσίας ζήτησε συγγνώμη και διέκοψε την ομιλία του, την οποία συνέχισε μετά από λίγα λεπτά. Για το θέμα της ΕΡΤ υπογράμμισε ξανά «τον αμαρτωλό χαρακτήρα της», ενώ επεσήμανε πως «η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει».

Σε ομιλία προέβη ο Αντώνης Σαμαράς κατά το 9ο συνέδριο της ΝΔ. Μια αδιαθεσία που ένιωσε την ώρα που βρισκόταν στο βήμα του 9ου συνέδριου της Νέας Δημοκρατίας, ανάγκασε τον πρωθυπουργό να διακόψει την ομιλία του. Ενώ αναφερόταν στο όραμα της παράταξής του, ζήτησε συγγνώμη από τους συνέδρους για να καθίσει κάτω για μερικά λεπτά. Ο κ. Σαμαράς ταλαιπωρείται από ίωση εδώ και τέσσερις ημέρες που επιδεινώθηκε γιατί δεν βρήκε ευκαιρία να ξεκουραστεί, ενώ στο συνέδριο ήρθε κατευθείαν από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Όπως ανέφερε στην ομιλία του: «Πριν ένα χρόνο αναλαμβάναμε την κυβέρνηση της χώρας με τρικομματική συνεργασία και ενώ οι περισσότεροι προέβλεπαν την εκδίωξη της Ελλάδας αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας, σταθεροποιήσαμε την πατρίδα μας, εξασφαλίσαμε τη συνέχιση της χρηματοδότησής της. Τώρα με την αναγγελία του TAP που θα φέρει φυσικό αέριο βάζουμε τη χώρα μας για τα καλά στον παγκόσμιο χάρτη των ενεργειακών μεταφορών. Καθιστούμε την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο, πόλο επενδύσεων. Όλα αυτά αποστομώνουν τους προφήτες της καταστροφής. Όλα αυτά αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης. Υποσχεθήκαμε ότι δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να βγει από το ευρώ».
«Εκτός από τον αγωγό θα έρθουν και άλλες καλές ειδήσεις», τόνισε και πρόσθεσε πως «προσπαθούμε με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις να μην έχουμε ανάγκη τα δανεικά που θα φέρουν ανάκαμψη. Η Ελλάδα γίνεται ελκυστική για επενδύσεις, προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις, ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ενώ το πρόβλημα με την ΔΕΠΑ γρήγορα θα ξεπεραστεί».
Αναφερόμενος στους επικριτές του και ειδικά στον κ. Τσίπρα σημείωσε: «Κάποιοι βιάστηκαν να μας κατηγορήσουν για τη ΔΕΠΑ. Δεν ήξεραν όμως ότι ερχόταν από πίσω η επιλογή της Ελλάδας για τον TAP και τώρα κατάπιαν τη γλώσσα τους. Προτιμώ να διαψεύδεται ο κ. Τσίπρας και να χαίρεται η Ελλάδα παρά να χάνει η Ελλάδα και να χαίρεται ο κ. Τσίπρας. Τώρα είμαστε ενεργειακός κόμβος, αύριο θα είμαστε παραγωγός ενέργειας, γιατί διαθέτουμε σημαντικά ενεργειακά κοιτάσματα».
Κάνοντας απολογισμό ο κ. Σαμαράς είπε ότι από τις εξελίξεις δικαιώθηκαν και ο Κώστας Καραμανλής που είχε ζητήσει μέτρα από το 2009 και ο ίδιος για την αρχική του κριτική στο μνημόνιο. «Θα νιώσουμε όμως απόλυτα δικαιωμένοι μόνο όταν θα αντιμετωπίσουμε την ανεργία» είπε χαρακτηριστικά.
Για το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ αναγνώρισε την συμβολή τους στο έργο του τελευταίου χρόνου, ωστόσο επεσήμανε ότι θα έχουν πάντα διαφορετικές πορείες. «Στις κρίσιμες στιγμές, αν η πατρίδα το απαιτεί, ένα κόμμα οφείλει να υπηρετεί την πατρίδα» είπε ο κ. Σαμαράς σε μία έμμεση αναφορά για την παρούσα συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Επανέλαβε ότι στόχος της δικομματικής, πια, κυβέρνησης είναι «να εξαντλήσουμε την τετραετία».
Επίθεση εξαπέλυσε στους «νεοναζί, που ιδεολογία τους είναι το μίσος και εκθέτουν την Ελλάδα. Και τα δύο άκρα εύχονται να αποτύχει η Ελλάδα. Σήμερα τους το λέμε ξεκάθαρα, δεν θα τους αφήσουμε».
Για το θέμα της ΕΡΤ, ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Η σωτηρία της Ελλάδας σημαίνει παραμονή στην Ευρώπη και αυτό τον στόχο τον πετύχαμε όλοι μαζί. Περάσαμε μία δοκιμασία τις τελευταίες ημέρες με την προσπάθειά μας να κλείσουμε την αμαρτωλή ΕΡΤ, που αποτέλεσε για δεκαετίες σύμβολο αδιαφάνειας. Δεν καταργήσαμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση γιατί δεν την είχαμε. Καταργήσαμε την ΕΡΤ για να δημιουργήσουμε τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση. Θυμηθείτε ότι όλοι μέχρι τώρα έλεγαν: Γιατί αυτούς δεν τους αγγίζει κανέναν; Έπρεπε να την κρατήσουμε με το υπέρογκο κόστος, με τα όργια των συνεχόμενων απεργιών, με τις σπατάλες; Να κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε, αυτά που τώρα βλέπουν οι εισαγγελείς; Τέρμα στα ακριβά ελαττώματα των λίγων. Η λογική των καταλήψεων, τέλος, προχωράμε με το νόμο, εφαρμόζουμε το νόμο. Εφαρμόζουμε την απόφαση του ΣτΕ, το μαύρο θα φύγει από τις οθόνες».
«Κανένας δεν είναι πάνω από το νόμο» υποστήριξε, στέλνοντας μήνυμα στους εργαζόμενους που συνεχίζουν την κατάληψή τους και συνέχισε: «Στην ΕΡΤ διέπραξαν σφάλματα όλοι όσοι κυβέρνησανΣτην ΕΡΤ διέπραξαν σφάλματα όλοι όσοι κυβέρνησαν μέχρι τώρα. Και το ΠΑΣΟΚ διόριζε και η ΝΔ διόριζε. Αλλά και οι δύο διόριζαν κυρίως ανθρώπους της αριστεράς. Εμείς είπαμε τέρμα σε αυτά, η νέας δημόσια τηλεόραση θα στελεχωθεί αξιοκρατικά, θα απευθύνεται σε όλους και θα τους σέβεται όλους. Δεν μπορείς να κυβερνήσεις έναν λαό, χωρίς ηθικό πλεονέκτημα. Εμείς διορθώνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Η κρίση αυτή ξεπεράστηκε, αλλά όλοι έχουν μάθει κάτι: Χωρίς συγκρούσεις με τα κάστρα των βολεμένων, δεν θα υπάρξουν μεταρρυθμίσεις. Αυτή η παράταξη βάζει σφραγίδα στη μεταμόρφωση της χώρας».
Έπειτα, περιέγραψε το όραμά του για τη νέα Ελλάδα λέγοντας ότι «θα είναι μία χώρα που θα βασίζεται στις δυνάμεις της και όχι σε δανεικά και θα αξιοποιεί τον πλούτο του ανθρώπινου δυναμικού της. Δεν θα πάει χαμένο κανένα μυαλό, κανένα ταλέντο. Δεύτερον θέλουμε μια χώρα που να υπερασπίζεται τα εθνικά της δικαιώματα. Η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει συμμετέχοντας στα διεθνή δρώμενα και μπορεί να γίνει μαζί με την Κύπρο παράγοντας σταθερότητας στην Μεσόγειο και οικονομικής ανάπτυξης στα Βαλκάνια. Δεν αναζητούμε υιοθεσία από κανέναν, μπορούμε να κερδίσουμε τον σεβασμό όλων. Τρίτον, πηγή δύναμης είναι η δημοκρατία μας, αλλά δημοκρατία δεν είναι το κομματικό κράτος και τα προνόμια των συντεχνιών. Δημοκρατία είναι σταθερότητα και δημοκρατική τάξη όπου κανείς δεν εκβιάζει και στο δημόσιο συμφέρον υποτάσσονται τα πάντα και οι πάντες. Πηγή δύναμης στην Ελλάδα που χτίζουμε είναι ο πολιτισμός μας, ο ελληνικός πολιτισμός είναι η μήτρα του σύγχρονου πολιτισμού».
«Η νέα Ελλάδα που οικοδομούμε είναι πάνω από κόμματα και θα την πετύχουμε όλοι μαζί. Αυτή η παράταξη ανοίγει τα φτερά της. Το χρέος μας έχει όνομα και είναι νέα Ελλάδα» είπε και έκλεισε την ομιλία του παραφράζοντας τους στίχους του Πάμπλο Νερούδα: «Θα σε υποχρεώσουμε πατρίδα, θα σε υποχρεώσουμε Ελλάδα να κάνεις θαύματα, γιατί μέσα μας βρίσκεσαι εσύ, με την ελπίδα και το θαύμα».
Ο κ. Σαμαράς προσήλθε λίγο μετά τις 20:00 συνοδευόμενος από την σύζυγό του Γεωργία, χαιρέτισε τα στελέχη του κόμματος και τους αντιπροσώπους των ξένων κομμάτων, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, με τους περίπου 4000 συνέδρους να τον χειροκροτούν όρθιοι.    kathimerini

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc