Skip to main content

Ειδήσεις

 Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Η Γερμανία θα δεχτεί διεύρυνση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης της Ευρωζώνης

Nemačka kancelarka Angela Merkel u Bundestagu
Φωτογραφία ASSOCIATED PRESS
Η Γερμανία φαίνεται πως έχει αποφασίσει να μην αντισταθεί πλέον στην αύξηση του μεγέθους του μηχανισμού οικονομικής στήριξης χωρών της ευρωζώνης, για τα υπερχρεωμένα κράτη-μέλη της ένωσης.
Οι 17 χώρες-μέλη της ευρωζώνης έχουν δημιουργήσει ένα νέο μηχανισμό οικονομικής στήριξης με αποθέματα ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Ιούλιο. Ωστόσο οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι το μέγεθος του μηχανισμού στήριξης δεν είναι αρκετό για να καλύψει τα χρέη χωρών όπως η Ιταλία και η Ισπανία, σε περίπτωση που χρειαστούν βοήθεια στο μέλλον.
Μέχρι τώρα, η Γερμανία που διαθέτει την πιο εύρωστη οικονομία της Ευρώπης, αντιστέκονταν στα αιτήματα για αύξηση του μηχανισμού στήριξης. Αλλά την Δευτέρα, η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης, μέσω του οποίου δανείστηκαν η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, θα λειτουργεί παράλληλα με το νέο μηχανισμό στήριξης. Αυτό θα προσθέσει άλλα 200 δισεκατομμύρια ευρώ στο συνολικό πακέτο που θα ανέρχεται πλέον σε 700 δισεκατομμύρια ευρώ.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»