Σε... ανάκριση υπέβαλε τους εκπροσώπους της τρόικα η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με τα κατώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα του πρώτου Μνημονίου στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση όμως οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρεν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Γιεργκ Άσμουσεν, και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Πόουλ Τόμσεν, είχαν μια κοινή γραμμή: η όποια αποτυχία του Μνημονίου οφείλεται στην κακή εφαρμογή της συνταγής του από την ελληνική κυβέρνηση.
Ειδικότερα, ο κ. Ρεν ανέφερε την αδυναμία της δημόσιας διοίκησης καθώς και την έλλειψη ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης ως βασική αιτία για την ελλειπή εφαρμογή του πρώτου μνημονίου για την Ελλάδα.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι το δεύτερο πρόγραμμα «δίνει βαρύτητα στην ανάπτυξη και την απασχόληση» και κάλεσε την Ευρώπη να αναγνωρίσει «την πρόοδο που κάνει η Ελλάδα και να της δώσουμε την ευκαιρία να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευτεί».
Από πλευράς του ο κ. Άσμουσεν υποστήριξε ότι για να επιτύχη η διάσωση της Ελλάδας η Αθήνα θα πρέπει να αλλάξει νοοτροπία στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, συμφωνώντας με τον κ. Ρεν στην ανάγκη για «ευρύτερη πολιτική συναίνεση».
Πιο απαισιόδοξος ο Π. Τόμσεν του ΔΝΤ, υποστήριξε ότι η Ελλάδα «έχει ακόμη δρόμο να διανύσει», κάνοντας επίσης λόγο για «οργανωμένα συμφέροντα» που εμποδίζουν την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. 

Comments

lornion said…
εριψαν το μπαλάκι στην Αθήνα και τα οργανωμένα συμφέροντα.ΔΕΝ ΝΟΜΊΖΩ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΊ.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc