Skip to main content

 Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Περιορισμό των παρανόμων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας

προσπαθεί να πετύχει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Μετανάστης στο κέντρο της Αθήνας
Φωτογραφία ΑP
Μετανάστης στο κέντρο της Αθήνας
Με καθημερινές επιχειρήσεις «σκούπα» που θα διεξάγονται στο κέντρο της Αθήνας, θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει η Ελληνική Αστυνομία το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που ταλανίζει το κέντρο της Πρωτεύουσας.
Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε στη ΓΑΔΑ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, με τον αρχηγό της αστυνομίας και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματικούς.
Οι επιχειρήσεις θα στοχεύουν στη σύλληψη των παράνομων μεταναστών και τη μεταφορά τους σε πρώτη φάση στο Κέντρο Αλλοδαπών, όπου υπάρχουν κρατητήρια, έως ότου ετοιμαστούν τα Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών σε όλη τη Περιφέρεια.
Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα, σε ενάμιση μήνα θα μπορεί να λειτουργήσει στην Αττική το πρώτο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών, εφόσον οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις είναι σε σχετικά καλή κατάσταση.
Παράλληλα η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να ενισχύσει την ομάδα ΔΙΑΣ, ώστε να γίνονται συνεχείς περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα της ασφάλειας σε κατοίκους και επισκέπτες.  Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ότι περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί θα προστεθούν στη περιφρούρηση και προστασία του κέντρου.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι στην όλη επιχείρηση της Αστυνομίας εντάσσεται παράλληλα και η πάταξη του παρεμπορίου, με το οποίο συνδέονται πολλοί παράνομοι μετανάστες.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc