Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την υπό όρους αποφυλάκιση του Εφραίμ
Πηγή: Express.gr  29/03/12-19:27

Ενδείξεις για τέλεση των αξιόποινων πράξεων που του αποδίδονται, διαπιστώνει το Συμβούλιο Εφετών για τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου αρχιμανδρίτη Εφραίμ , πλην όμως κρίνει ότι ο κατηγορούμενος μοναχός δεν έχει ροπή στην τέλεση εγκληματικών πράξεων και ότι οι πράξεις του είχαν αποκλειστικό σκοπό την ικανοποίηση των διεκδικήσεων της Μονής Βατοπεδίου.

    Οι Εφέτες που έκριναν την προσφυγή του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, είπαν "ναι" στην έξοδό του από τις φυλακές, θεωρώντας πως ο κατηγορούμενος δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων πράξεων, δεν είναι ύποπτος φυγής, ενώ τονίζουν πως οι τρεις μήνες που παρέμεινε κρατούμενος είναι ικανός χρόνος για να τον "συνετίσει".

    "Ο χρόνος κράτησης του κατηγορούμενου υπερβαίνει τους 3 μήνες, κρίνεται σε κάθε περίπτωση ικανός να συνετίσει τον κατηγορούμενο και να τον αποτρέψει από την τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων. Σημειώνεται ότι από όλους τους κατηγορούμενους, μόνο ο παρών κατηγορούμενος είναι προσωρινά κρατούμενος", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σκεπτικό του βουλεύματος.

    Σύμφωνα με το βούλευμα επειδή η όλη υπόθεση των ανταλλαγών, είναι εκκρεμής ενώπιον της αστικής και ποινικής Δικαιοσύνης ο κατηγορούμενος δεν έχει δυνατότητα παρεμβάσεων σε αρμόδια διοικητικά όργανα με σκοπό να τα επηρεάσει στις αποφάσεις τους.

    Στο βούλευμα, με το οποίο ο Εφραίμ αποφυλακίζεται με 300 χιλιάδες ευρώ χρηματική εγγύηση, απαγόρευση εξόδου από την Μονή και από την χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο αρμόδιο αστυνομικό Τμήμα για το 'Αγιο Όρος, γίνεται αναφορά στον θρησκευτικό κόσμο και της αποδοχής που τυγχάνει ο Εφραίμ.

    "Πολλοί και σημαντικοί εκπρόσωποι του θρησκευτικού κόσμου εκφράζονται με έντονα θετικό τρόπο για το πρόσωπο, το χαρακτήρα και το έργο του κατηγορούμενου, γεγονός που συνηγορεί ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις αποκλειστικώς στα πλαίσια της διεκδίκησης από τη μονή των ως άνω ακινήτων και ότι δεν πρόκειται για προσωπικότητα με ροπή στην τέλεση εγκληματικών πράξεων, ώστε να πιθανολογείται κίνδυνος τέλεσης εκ μέρους του και άλλων εγκλημάτων".

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»