Τσίπρας: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντάλλαξαν την ισοπέδωση της χώρας με την εύνοια της Μέρκελ


Τσίπρας: ΠΑΣΟΚ  και ΝΔ αντάλλαξαν την ισοπέδωση της χώρας με την εύνοια της Μέρκελ 
Σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔεξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συγκέντρωση στα Καλύβια Αττικής. 


Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τα δύο κόμματα «πρώην μονομάχους και νυν συνεταίρους», και υποστήριξε ότι προσπαθούν «απεγνωσμένα να αλλάξουν την ατζέντα, καθώς δεν θέλουν να ενημερωθεί ο κόσμος για το μνημόνιο και για την απόφασή τους να είναι μαζί στην κυβέρνηση την επόμενη των εκλογών».

Αναφέρθηκε εξάλλου στην απουσία αναπτυξιακής πολιτικής υπογραμμίζοντας ότι «όταν κόβεις κάθε τόσο τους ήδη κομμένους μισθούς και τις ήδη κομμένες συντάξεις, όταν αφαιρείς κάθε μερικούς μήνες δεκάδες ευρώ από την πραγματική οικονομία».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ  καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ ότι «αντάλλαξαν την ισοπέδωση της χώρας με την εύνοια της Μέρκελ και των τραπεζιτών». 

Παράλληλα, παρουσίασε τους πέντε άξονες της προγραμματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είναι: καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, μορατόριουμ πληρωμών, αναδιανομή πλούτου, τράπεζες υπό δημόσιο έλεγχο, μέτρα για τους πιο αδύναμους.

 Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στα συγκυβερνώντα κόμματα για την μεταναστευτική τους πολιτική. «Αφήνουν το πρόβλημα να υπάρχει και να μεγαλώνει γιατί πιστεύουν πολύ καλά ότι το αίσθημα ανασφάλειας τους βοηθά», τόνισε. 

Σχολιάζοντας μάλιστα την εξαγγελία για την δημιουργία στρατοπέδων για τους μετανάστες, είπε ότι είναι εξοργιστικό το πως προσπαθούν να παρουσιάσουν το θέμα, ότι δηλαδή, η τοπική κοινωνία θα ρίξει τα μπετά, και τα συρματοπλέγματα, ότι τοπικές εταιρείες θα αναλάβουν τα υπερσύγχρονα μέτρα ασφαλείας και την φύλαξη ή ότι τοπικοί αστυνομικοί θα επανδρώσουν τα διογκωμένα αστυνομικά τμήματα.

Comments

lornion said…
σχολιάζοντας την ιδέα για στρατόπεδα μεταναστών δύναμαι να πώ πως δεν άκουσα ποτέ πιο τρελή ιδέα βγαλμένη απο εγκέφαλο ανθρώπου. Ο Τσίπρας ΕΧΕΙ ΙΔΈΕς ΚΑΙ ΘΕΩΡΏ ΚΡΊΜΑ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΆ.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»