Κλασικές ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό της καλοκαιρινής Αθήνας

 
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ 

Κλασικές ταινίες κάτω από τον έναστρο ουρανό της καλοκαιρινής Αθήνας

H καλοκαιρινή  Αθήνα τα βράδια γίνεται πιο γλυκιά, και είναι αυτές οι, συχνά, βελούδινες βραδιές της που μας κάνουν να αγαπάμε το καλοκαιράκι στην πόλη. Οταν μάλιστα υπάρχει δέλεαρ για να βγούμε από το σπίτι, να αφήσουμε τη βεράντα, την τηλεόραση, τον υπολογιστή ή το τάμπλετ, τότε έχουμε έναν ακόμη λόγο να αγαπάμε την Αθήνα στην καρδιά του θέρους.

Σκεφτείτε, λοιπόν, ότι αύριο Παρασκευή, για να αναφέρουμε απλώς ένα παράδειγμα από τα ωραία που μπορεί κάποιος να ανακαλύψει στην πόλη, υπάρχουν δύο ξεχωριστές ευκαιρίες για καλό σινεμά σε δύο ιδιαίτερους και ατμοσφαιρικούς χώρους που δεν είναι αυτό που ξέρουμε ως «θερινό σινεμά». Και το επίσης ιδιαίτερο είναι ότι και οι δύο προβολές έχουν ελεύθερη είσοδο. Εχετε να διαλέξετε, λοιπόν, ανάμεσα στο «Αμαντέους» στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου και στο «Ταμπούρλο» στην ταράτσα του Ιστορικού Αρχείου του ΠΙΟΠ (Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς) στον Ταύρο, με θέα την οθόνη και τα αστέρια. Ενας άγνωστος στους πολλούς χώρος αλλά ξεχωριστός και, παραδόξως, πολύ αθηναϊκός.


Στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου στη Βασιλίσσης Σοφίας, η προβολή του «Αμαντέους», της κλασικής ταινίας του Μίλος Φόρμαν (1984), εντάσσεται στο αγαπημένο 6ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ και τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Η προβολή αρχίζει στις 9.30 μ.μ. (διάρκεια 160 λεπτά).

Στον Ταύρο, η προβολή του «Ταμπούρλου», άλλης κλασικής ταινίας του 1979 από τον Φόλκερ Σλέντορφ, στην ταράτσα του ΠΙΟΠ (Δωρίδος 2 και Λεωφ. Ειρήνης 14, Ταύρος) θα αρχίσει στις 9 μ.μ. (διάρκεια 142 λεπτά), αλλά είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 210-34.18.011 (9 π.μ. - 5 μ.μ.).
ΤΗΛΕΦΟΣ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc