Aρχική σελίδα | Πολιτική Στη Βουλή Ανοίγει το παράθυρο της συνταγματικής αναθεώρησης

Δευτέρα
25 Ιουλίου 2016
Ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα, Αρ. φύλλου 2136RSS FEED
Στη ΒουλήΑνοίγει το παράθυρο της συνταγματικής αναθεώρησης
25/07/2016
Μετά την αποτυχία ψήφισης του εκλογικού νόμου από τους 200 βουλευτές, η κυβέρνηση προχωρεί με γοργούς ρυθμούς προς τον επόμενο στόχο της.
Αυτή είναι η συνταγματική αναθεώρηση και οι αλλαγές που επιθυμεί ξανά να περάσει.
Προς το παρόν οι προτάσεις της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα παραμένουν θολές και χωρίς σαφή προσανατολισμό.
Πάντως, σήμερα αναμένεται ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει τις προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στο προαύλιο της νότιας πτέρυγας της Βουλής.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, αυτό σηματοδοτεί την έναρξη ενός μεγάλου δημόσιου διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση, με ορίζοντα -σύμφωνα με τον προγραμματισμό- την άνοιξη του 2017.
Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, βασικός στόχος των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης συνολικά για τη μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος, στην οποία εντάσσονται οι προτάσεις που καταθέτει στον διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση, μεταξύ άλλων είναι η ενίσχυση της δημοκρατίας μέσα από δημοκρατικές τομές, η υπέρβαση των συσσωρευμένων αντιφάσεων που οδήγησαν στην πολιτική κρίση και η ενίσχυση του λαϊκού παράγοντα, ώστε να αρθούν τα στεγανά που χωρίζουν το πολιτικό σύστημα από την κοινωνία.

Ωστόσο, τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης δε δείχνουν να είναι ιδιαίτερα ανοιχτά στις προτάσεις της κυβέρνησης αλλά και στον ενδεχόμενο διάλογο για το ζήτημα αυτό.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»