Ο ΦΟΡΟΜΠΉΧΤΗς

Ο... φορομπήχτης

Ο... φορομπήχτης
Share3
εκτύπωση  

Δεν ορρωδεί προ ουδενός ο Αλ. Τσίπρας (φωτογραφία). Βάζει φόρους σε ό,τι κινείται. Προτιμά τους φόρους αντί να κόψει δαπάνες. Είναι αλήθεια ότι το μόνο που κόβει είναι την ανάσα των ταλαίπωρων πολιτών με το φοροπακέτο  των 1,8 δισ. ευρώ που ψηφίζεται την Κυριακή. Το νέο τσουνάμι αυξήσεων στους έμμεσους φόρους θα αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά πλήττοντας την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Και με τους έμμεσους φόρους αυτοί που περισσότερο πλήττονται είναι οι ασθενέστεροι οικονομικά. Στο νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου προβλέπονται επιβαρύνσεις σχεδόν σε όλη την γκάμα της έμμεσης φορολογίας. Να σκεφθείτε ότι εφευρίσκονται και νέοι φόροι, όπως ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο ηλεκτρονικό τσιγάρο και κατά την εισαγωγή καφέ. Ακόμη, φόρος στη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο υγραέριο, στα τσιγάρα, στη σταθερή τηλεφωνία, στη συνδρομητική τηλεόραση, στην μπίρα, στα αλκοολούχα, στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Εκοψε την καλημέρα στον... γαμπρό της
Ο Χρήστος Χρηστάκης, εκ Βόλου, που «απέδρασε» από τους ΑΝΕΛ καταγγέλλοντας τονΠ. Καμμένο για... «ναπολεοντισμό», τα χάλασε με την... πεθερά του. Είναι γαμπρός (και μέχρι πρότινος υποστηρικτής) της υφυπουργού Υποδομών Μαρίνας Χρυσοβελώνη, η οποία τα... πήρε στο κρανίο επειδή ο γαμπρός της κ. Χρηστάκης δεν την άκουσε, δεν είχε υπομονή και πίστη και το έσκασε από το κόμμα των ΑΝΕΛ αποχωρώντας με θόρυβο. Ετσι του έκοψε από το περασμένο Σάββατο την «καλημέρα». Ο κ. Χρηστάκης πλέον θα συνομιλεί με την πεθερά του υφυπουργό μέσω της συζύγου του Μιχαέλας Παπαδοπούλου, κόρης της κυρίας Χρυσοβελώνη. Μπερδεμένα πράγματα, θα πείτε, πλην όμως η κυρία Χρυσοβελώνη (η οποία είδε και έπαθε ώσπου να υπουργοποιηθεί) διαρρηγνύει τα ιμάτιά της λέγοντας ότι δεν έχει πλέον καμία πολιτική ταύτιση με τον γαμπρό της.

Οι μεταφυσικές ιδιότητες του κ. Νικολόπουλου
Δεν μπορεί, ο Νίκος Νικολόπουλος, ο βουλευτής που συνηθίζει να αλλάζει κόμματα, διαθέτει και μεταφυσικές ιδιότητες. Κάτι σαν... μέντιουμ. Εξέδωσε που λέτε κοτζάμ ανακοίνωση με τη σφραγίδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, με την οποία τι λέει, νομίζετε; «Ο Μακαριστός Χριστόδουλος μας καλεί σε αντίσταση κατά της "θρησκευτοκτόνου" απόφασης του Φίλη που ουσιαστικά καταργεί τη διδασκαλία του μαθήματος». Γι' αυτό σας λέω ότι κάτι μεταφυσικό τρέχει. Γιατί, πρώτον, είναι αδύνατον ο Μακαριστός Χριστόδουλος «να μας καλεί». Και, δεύτερον, όταν ζούσε ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος, ούτε ο κ. Φίλης ήταν βεβαίως υπουργός Παιδείας ούτε καν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο κ. Νικολόπουλος προχώρησε ένα βήμα παρακάτω. Μιλώντας με εκπροσώπους ορθοδόξων επεσήμανε ότι «με την απόφασή του αυτή ο "θεομάχος" υπουργός Παιδείας μάς αποκαλύπτει τις αντιχριστιανικές αλλαγές που δρομολογεί με προάγγελο αυτών την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό». Και μέσα στον καταγγελτικό λόγο δεν γλιτώνει ούτε ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Νικολόπουλος θυμήθηκε ότι ο Πρωθυπουργός έλεγε πως «είναι σάρκα από τη σάρκα του ελληνικού λαού» και του υπενθυμίζει ότι «ο λαός μας είναι ορθόδοξος».
nnn
Φαντάζομαι τι θα είχε ακούσει από τον κ. Νικολόπουλο ο κ. Τσίπρας αν τον άκουγε στο Μέγαρο Μουσικής στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΤΕ όπου συνδύασε τον Ξένιο Δία με τη... χριστιανική αγάπη. Δεν τον άκουσε, γιατί αν τον άκουγε σίγουρα θα το σχολίαζε. Και τούτο γιατί θυμάται το παράγγελμα, όπως το ονομάζει, των τελευταίων λόγων του Μακαριστού «για να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ό,τι κινδυνεύει».

Τι λένε οι παλιοί Ποταμίσιοι
Παλιοί Ποταμίσιοι, απ' αυτούς που έφυγαν γιατί πίστεψαν ότι το κόμμα τους καταποντίζεται, μου μεταφέρουν ότι στην τελευταία κομματική εκδήλωση που έκανε το Ποτάμι ο Στ. Θεοδωράκης περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την πορεία του Ποταμιού. Είπε, μου μεταφερουν, ότι «είμαστε στο 3%, με πτωτικές τάσεις και χωρίς προοπτική». Καταλάβατε;
Εγκρίθηκε ο εκλογικός νόμος
Την έγκριση του Πρωθυπουργού για τον νέο εκλογικό νόμο έλαβε ο Π. Κουρουμπλής στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Μαθαίνω ότι ο κ. Τσίπρας επέμεινε στην ψήφο στα 17 και στην απλή αναλογική («να βρεις έναν τρόπο για να υπάρξει απλή αναλογική» του είπε), ενώ του έδωσε εντολή να επανεξετάσει αν οι συνεργασίες κομμάτων θα μπαίνουν σε κοινό ψηφοδέλτιο ή κάθε κόμμα θα κατέρχεται ξεχωριστά.

Δεν μιλάμε όταν τρώμε


Ενα σήμα πήρε  από τις ρωσικές αρχές η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους ότι στις 28 Μαΐου θα βρίσκεται εκεί ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και «φροντίστε για μέτρα ασφαλείας». Πέραν τούτου ουδέν. Ούτε, πώς θα έρθει, ούτε  ποιες Μονές θα επισκεφθεί, ούτε πότε θα φύγει, ούτε τίποτα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνοδεύεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, και από τους υφυπουργούς Ι. Αμανατίδη και Μάρκο Μπόλαρη, ενώ δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί εάν θα παρευρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, ο οποίος ως υπουργός Εξωτερικών δεν έχει ακόμα επισκεφθεί την Ιερά Κοινότητα. Στο Αγιο Ορος θα βρίσκεται από την προηγούμενη ημέρα (για να υποδεχθεί τον κ. Πούτιν)  και Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

***


Στο Αγιο Ορος βρέθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών της Ρωσίας Μαξίμ Σοκόλωφ (ή Σοκολώφ) ο οποίος λειτούργησε περίπου ως προπομπός του Ρώσου Προέδρου. Συνοδευόταν από τον υφυπουργό Εξωτερικών Δ. Μάρδα και επισκέφθηκαν τα μοναστήρια που πιθανόν να επισκεφθεί και ο κ. Πούτιν. Ιδιαίτερη και λαμπρή υποδοχή έτυχαν οι δύο υφυπουργοί στη Μονή Βατοπεδίου, όπου συνάντησαν τον ηγούμενο Εφραίμ. Ακολούθως επισκέφθηκαν τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στη δυτική πλευρά της χερσονήσου του Αθω, επί της παραλίας, όπου διανυκτέρευσαν. Στο Μοναστήρι αυτό (Μονή των Ρώσων) οι περισσότεροι μοναχοί είναι Ουκρανοί. Αλλά όπως έλεγε και ο κ. Μάρδας επικρατεί απόλυτη πειθαρχία. Να σκεφτείτε όταν ένας Ρώσος μοναχός πήγε να μιλήσει στον κ. Σοκόλωφ, την ώρα που άρχισε το γεύμα, πετάχτηκε ένας Ουκρανός μοναχός και του είπε «δεν μιλάμε όταν τρώμε» και ο Ρώσος πειθάρχησε αμέσως.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»