ΕΧΘΡΟΙ» ΕΕ, ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣΠόλεμος κατά πάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ
25/05/2012
Ως μέρος μιας γενικής συνωμοσιολογίας που έχει στο στόχαστρο την πορεία του προς την εξουσία αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις συζητήσεις περί εξόδου από το ευρώ, υποστηρίζοντας πως και η τελευταία άτυπη Σύνοδος Κορυφής πραγματοποιήθηκε με σκοπό να εκβιαστεί και να πιεστεί η Ελλάδα.

Αυτό υποστήριξε η βουλευτής του κόμματος Ρένα Δούρου, η οποία δήλωσε πως η συζήτηση περί ανάπτυξης στο πλαίσιο της Συνόδου ήταν προσχηματική και πως  «η πραγματική ουσία ήταν η άσκηση απροκάλυπτης πίεσης εκ μέρους των ηγεσιών της Ε.Ε. προς την Ελλάδα ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου». 

Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε χθες επίθεση κατά των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, τους οποίους χαρακτήρισε «φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, συνένοχους της τραγωδίας του λαού», επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και επάξια στην Ευρώπη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με ομοσπονδίες εργαζομένων (ΠΟΕΣΥ, ΟΙΥΕ, ΠΟΘΑ, ΟΗΕ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΟΣΝΙΕ, ΟΘΕ, ΠΟΕΠΔΧΒ) και συνδικαλιστικές οργανώσεις, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να αποκτήσει η Ελλάδα ηγεσία που να μπορεί να πηγαίνει στο εξωτερικό και να μην λέει αυτά που οι ξένοι ηγέτες είναι έτοιμοι να ακούσουν, αλλά αυτά που ο ελληνικός λαός θέλει να ειπωθούν, να βάζει κόκκινες γραμμές, να χαράζει στρατηγική, να διεκδικεί τα δίκαια του ελληνικού λαού, κάτι που -όπως είπε- μόνο μια κυβέρνηση της αριστεράς μπορεί να το πράξει. 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως μέχρι τις 6 Μαΐου όλοι έλεγαν ότι οι νόμοι του Μνημονίου πρέπει να εφαρμοστούν και ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση και πρόσθεσε πως οι νόμοι αυτοί, δεν ήρθαν να σώσουν τη χώρα και την οικονομία, αλλά να σώσουν τα συμφέροντα των Ελλήνων επιχειρηματιών.

Εξέφρασε τέλος την πεποίθησή του ότι μετά την ανατροπή της 6ης Μαΐου, που πάγωσε τα μνημονιακά μέτρα των ιδιωτικοποιήσεων και της μετενέργειας, θα έρθει η οριστική νίκη στις 17 Ιουνίου, που θα ολοκληρώσει τη μεγάλη επιτυχία του λαού και της ελληνικής κοινωνίας.

Και καταγγελίες για «παρεμβάσεις»

Παρέμβαση στον προεκλογικό αγώνα χρέωσε στις τράπεζες ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας πως «οι διοικήσεις τους συστηματικά διαρρέουν ειδήσεις γύρω από το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σε περίπτωση που κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ». 

«Πανικοβάλλουν τους πελάτες τους, λένε ότι θα σας πάρει τα σπίτια ο ΣΥΡΙΖΑ, φωνάζουν τα διευθυντικά τους στελέχη και τους λένε να καλλιεργούν ένα τέτοιο κλίμα», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία. 

Τόνισε ακόμη ότι «πρόκειται για έναν συστηματικό, με πολιτική σκοπιμότητα, πόλεμο, που εκπορεύεται από ένα συγκεκριμένο οικονομικό κέντρο, το κέντρο των τραπεζών».

Από την πλευρά του, ο συντονιστής της επικοινωνιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλος, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, σημείωσε ότι στον γαλλικό τύπο δεν υπήρξε κανένα δημοσίευμα για δήθεν ενόχληση του προέδρου Ολάντ από το «Ολανδρέου» και αυτή η δήθεν ενόχληση εμφανίστηκε μόνο στα ελληνικά ΜΜΕ. Είπε ακόμη ότι «το δήθεν ατόπημα, κανείς δεν το θεώρησε ατόπημα στη Γαλλία».

Παράλληλα, υπογράμμισε το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ για το ταξίδι του κ. Τσίπρα, αναφέροντας ότι την επίσκεψη στο Παρίσι την κάλυψαν 200 δημοσιογράφοι και την επίσκεψη στο Βερολίνο 300.

Πιστεύουμε, είπε ο κ. Μουλόπουλος, «ότι το κύκλωμα της διαπλοκής είναι το εξής: είναι χρήμα για παραγωγή ενημέρωσης, ενημέρωση για παραγωγή πολιτικής και πολιτική για παραγωγή χρήματος». 

«Νομίζω», συνέχισε, «ότι αυτό το κύκλωμα φοβάται μία ενδεχόμενη κυβέρνηση στην οποία θα πρωταγωνιστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ». «Εμείς λέμε ότι αυτό το κύκλωμα θα το σπάσουμε γιατί θέλουμε υγιή ενημέρωση και υγιή ΜΜΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Επιπλέον, απέδωσε σε προπαγάνδα φήμες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει ΜΜΕ και συμπλήρωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ανεξάρτητους δημοσιογράφους με αξιοπρεπείς μισθούς, σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς». 

Όσον αφορά τις επαφές του κ. Τσίπρα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι το συμπέρασμα που βγήκε είναι πως «όλοι αποδέχονται ότι η κατάρρευση της Ελλάδας σημαίνει διάλυση της ευρωζώνης». 
 

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc