ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΌς ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΊΩΝ


Οικονομία

«Σοσιαλισμός των Επιτοκίων» τα ευρωομόλογα

Κατηγορηματικά απορρίπτουν οι συγκυβερνώντες γερμανοί Φιλελεύθεροι (FDP) την πρόταση του γάλλου πρόεδρου Φρανσουά Ολάντ για την έκδοση ευρωομολόγων.
Μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του FDP, Ράινερ Μπρούντερλε, χαρακτηρίζει «Σοσιαλισμό των Επιτοκίων» τα ευρωομόλογα και αποκλείει το ενδεχόμενο να περάσει η πρόταση όσο το κόμμα του συγκυβερνά στο Βερολίνο.

«Τα ευρωομόλογα συνιστούν Σοσιαλισμό των επιτοκίων, τον οποίο η Γερμανία και άλλες επιτυχημένες χώρες θα πρέπει να πληρώσουν ακριβά», υπογραμμίζει στη συνέντευξή του ο Ράινερ Μπρούντερλε, προσθέτοντας ότι με το κόμμα του στην κυβέρνηση η πρόταση αυτή δεν θα έχει καμία τύχη.

«Savoir-vivre δεν σημαίνει να πληρώνουν οι λίγοι και να απολαμβάνουν όλοι. Θα πρέπει να προωθήσουμε τη σωστή πολιτική ανάπτυξης. Μόνο τότε θα συνάδει η ανάπτυξη που επιθυμεί ο κ. Ολάντ με την κουλτούρα σταθερότητας της Γερμανίας» τονίζει ο Ράινερ Μπρούντερλε.

Κοινή αγορά εργασίας

"Θα μπορούσαμε να προτείνουμε σε Γάλλους και Iσπανούς να έλθουν να εκπαιδευτούν επαγγελματικά στη Γερμανία"
Για την αναθέρμανση της ανάπτυξης, ο φιλελεύθερος πολιτικός προτείνει τη σύσταση μια κοινής ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας. «Η Γερμανία χρειάζεται νέους ανθρώπους στο πεδίο της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Η Γαλλία και η Ισπανία έχουν υψηλή ανεργία στους νέους. Θα μπορούσαμε να προτείνουμε σε Γάλλους και Iσπανούς να έλθουν να εκπαιδευτούν επαγγελματικά στη Γερμανία. Αυτό θα βοηθήσει τους νέους ανθρώπους αλλά και τη Γερμανία ως παραγωγική χώρα», διευκρινίζει ο Ράινερ Μπρούντερλε.

Τέλος, ο φιλελεύθερος πολιτικός εκφράζει την υποστήριξή του προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην προσπάθειά του να γίνει πρόεδρος του Eurogroup. «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ένας έξοχος τεχνοκράτης και ένας εξαιρετικός Ευρωπαίος και έχει την αναγνώριση όλης της Ευρώπης». Αναφερόμενος στη φημολογία που θέλει το Παρίσι να απορρίπτει την εκλογή του κ. Σόιμπλε στο τιμόνι του Eurogroup, ο κ. Μπρούντερλε συνιστά να περιμένουμε τις γαλλικές εκλογές της 17ης Ιουνίου για να διαπιστώσουμε «τι από όλα αυτά είναι παιγνίδια τακτικισμού και τι όχι».

dw de
Welt / Σταμάτης Ασημένιος

Υπεύθ. σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc