Μέρκελ: Ο χρόνος τελειώνει-Χρειάζεται στενότερη ένωση της ΕΕ

 Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Καναδός πρωθυπουργόςΗ Γερμανίδα καγκελάριος και ο Καναδός πρωθυπουργός Φωτογραφία ΑΜΠΕ
Υπέρ της ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της αυστηροποίησης του κοινοτικού ελέγχου σε χώρες μέλη με υπέρογκο χρέος και παραβίαση των δημοσιονομικών ορίων τάχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος από τον Καναδά και μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Στέφεν Χάρπερ.
Η καγκελάριος κάλεσε σε επιτάχυνση της πορείας προς στενότερη ένωση στην ΕΕ, στην οποία -όπως επεσήμανε- έχει δεσμευτεί η Γερμανία, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο χρόνος τελειώνει».
Η Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε επίσης πως η δέσμευση της ΕΚΤ πως θα γίνουν τα πάντα για τη σωτηρία του ευρώ κινούνται στη γραμμή του Βερολίνου και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, όπως και η πρόθεση της Τράπεζας να βοηθήσει «με όρους» χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Από την πλευρά του ο Χάρπερ δήλωσε πεπεισμένος πως η Ευρώπη θα υπερβεί την κρίση, προχωρώντας στα «επιπλέον βήματα που χρειάζεται να γίνουν».
Ο Χάρπερ έχει επικρίνει έντονα τις μέχρι τώρα προσπάθειες από τα μέλη της ευρωζώνης για την επίλυση της κρίσης χρέους, και παροτρύνει την Μέρκελ να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο, μια για πάντα, στις συνομιλίες για την κρίση.
Κατά την άφιξή της στον Καναδά την Τετάρτη , η Άγνκελα Μέρκελ είχε χαρακτηρίσει τον Καναδά πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης, λέγοντας πως «δεν ζει με δανεικά».
«Η πορεία του Καναδά, η ισχυρή δημοσιονομική πειθαρχία, η προσήλωσή του στην ανάπτυξη και στο να μη ζει σε δανεικά μπορεί να γίνει παράδειγμα και για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αυτή θεωρώ κι εγώ τη σωστή λύση για την Ευρώπη» υπογράμμισε.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή:ΑΜΠΕ, in.gr
  • Ρεπορτάζ:
  • Επιμέλεια:Δημήτρης Αλεξόπουλος

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc