Ολάντ: Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στο ευρώ
Συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Δεν τίθεται θέμα παραμονής ή μη της Ελλάδας στο ευρώ, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Γάλλος πρόεδρος είπε πως η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στο ευρώ, και ότι πρέπει να αναγνωριστούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη να να υπάρξουν δεσμεύσεις και από τις δύο πλευρές, ενώ συμπλήρωσε πως αναμένεται η έκθεση της τρόικας. Ο κ. Ολάντ, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποδείξει την αξιοπιστιά της με την εφαρμογή των οικονομικών μέτρων και των μεταρρυθμίσεων, με τρόπο, όπως ανέφερε, που να μπορεί να τα αντέξει ο ελληνικός λαός.
Στα γαλλικά έκανε την πρώτη του δήλωση ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως «θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας», ενώ επανέλαβε πως οι Έλληνες είναι ένας περήφανος λαός που δεν θέλει να εξαρτάται από δανεικά και ότι χρειάζεται ανάπτυξη για να βγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης άμεσα. Η ανάκαμψη της οικονομίας είναι η προϋποθεση για να πιάσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει, τόνισε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας ότι οι χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα έχουν ανάγκη από ελπίδα και αξιοπρέπεια, ώστε να υπάρχει κοινωνική συνοχή.
Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για κοινές προοπτικές, τις οποίες συζήτησε με το Γάλλο πρόεδρο. Διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει, παραμένοντας στην Ευρωζώνη και παίζοντας το ρόλο που της αρμόζει στην ευρωπαϊκή ενοποίηση.
www.kathimerini.gr

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc