Σύρραξη μεταξύ Υδραίων και Οικονομικής Αστυνομίας!!!
Πρωτοφανή επεισόδια έγιναν στην Υδρα όταν εκατοντάδες κάτοικοι, κυρίως επαγγελματίες, επιτέθηκαν και κράτησαν ομήρους άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας επειδή αυτοί «τόλμησαν» να κόψουν πρόστιμα σε ιδιοκτήτη ψαροταβέρνας ο οποίος είχε παραβιάσει το μισό κώδικα που αφορά τη μη έκδοση αποδείξων και άλλα πολλά.
Οι άντρες της Οικονομικής Αστυνομίας οι οποίοι έκαναν έλεγχο, διαπίστωσαν ότι οι υπεύθυνοι μιας ταβέρνας δεν έκοβαν αποδείξεις.
Ζήτησαν να συνομιλήσουν με τον αγορανομικό υπεύθυνο του καταστήματος και εντόπισαν τη γιαγιά της οικογένειας Τηλιακού η οποία εμφανιζόταν ως υπεύθυνη για το νόμο.
Η υπεύθυνη της ψαροταβέρνας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Ύδρας όπου εκλήθη να δώσει εξηγήσεις. Κατά πληροφορίες εμφάνισε υψηλή αρτηριακή πίεση και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Νησιού.
Ενώπιον των αστυνομικών αρχών και της Οικονομικής Αστυνομίας εμφανίστηκε τότε ο γιος της υπεύθυνης ο οποίος δήλωσε ότι η ευθύνη ανήκει σε εκείνον.
Όμως, κάτοικοι της Ύδρας αποφάσισαν να εκφράσουν τη διαφωνία τους με την σύλληψη του ιδιοκτήτη της ψαροταβέρνας και τα επεισόδια γενικεύτηκαν. Χρειάστηκε να φτάσει διμοιρία των ΜΑΤ για να σώσει τους οικονομικούς αστυνομικούς,
Το περιστατικό αυτό μπορεί σε κάποιους να φαντάζει αστείο, μια πλάκα καλοκαιρινή που δεν έγινε και τίποτε. Ωστόσο, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είναι ένα γεγονός εξαιρετικά σοβαρό με πολύ σοβαρές πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις.
Πριν λίγες ημέρες ένα ρεπορτάζ καναλιού είχε πάει σε κάποιο νησί με ταβέρνες και άλλα καταστήματα για να καταγράψει την κατάσταση που επικρατεί αλλά και το γεγονός ότι σε όλη την Ελλάδα διαπιστώθηκε ότι δεν κόβουν αποδείξεις σε ποσοστό 50% έως 100% οι μαγαζάτορες.
Είπε λοιπόν με απόλυτη φυσικότητα κάποιος ιδιοκτήτης ταβέρνας: «Αφού μου βάζουν τόσους φόρους κι αφού η κίνηση έχει πέσει στο μαγαζί μου, τις μέρες που θα έχω δουλειά δε θα κόβω καμιά απόδειξη. Ετσι για να μάθουν οι αλήτες που μας κυβερνούν».
Αυτό ήταν λίγο πολύ το σκεπτικό του και το είπε ξεκάθαρα χωρίς φυσικά να φοβάται ότι θα έρθει κάποιος από το σοβαρό κράτος να τον πιάσει για οικονομικά εγκλήματα.
Στην Ελλάδα που ο καθένας δηλώνει ότι θέλει και κάνει ότι θέλει θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό να μην πληρώνει κανείς τους φόρους του με το σκεπτικό ότι είναι υπέρογκοι. Η λογική λέει ότι «εγώ θα τη γλιτώσω και δε με νοιάζει ποιος θα πληρώσει τους φόρους και πώς θα γεμίσουν τα ταμεία του κράτους». Να καεί ο γείτονας κι εγώ να τη γλιτώσω δηλαδή.
Απόλυτα φυσιολογικό είναι και να δέρνονται άνδρες της οικονομικής αστυνομίας και του ΣΔΟΕ που τολμούν να κάνουν ελέγχους στα καταστήματα επειδή δεν κόβουν αποδείξεις οι ιδιοκτήτες διότι, όπως υποστηρίζουν, εργάζονται λίγες ημέρες το χρόνο λόγω κρίσης, επομένως δε θα κόβουν και αποδείξεις για να πληρώνουν φόρους.
Ασχετο φυσικά το γεγονός ότι όταν κάποιος από εμάς πάει σε μια ταβέρνα και τρώει, πληρώνει όχι μόνο το φαγητό του αλλά και τον ΦΠΑ, φόρο που ενώ ο ταβερνιάρης πρέπει να αποδώσει αλλά δεν το κάνει, αφού δεν κόβει και καμιά απόδειξη.
Κι έτσι το αθάνατο ελληνικό κράτος έφτασε να έχει άδεια ταμεία και να είναι στο χείλος της καταστροφής. Για παράδειγμα φέτος έχουν προβλεφθεί έσοδα της τάξης των 87 δις ευρώ αλλά αμφίβολο είναι να συγκεντρωθούν 83-85 δις αλλά από πρώτο χέρι έχουμε μια μαύρη τρύπα. Την ίδια στιγμή τα έξοδα του κράτους ξεπερνούν τα 90 δις ευρώ, επομένως έχουμε ένα καραμπινάτο πρωτογενές έλλειμμα. Από πού θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις; Μα από τα δάνεια που μας δίνουν οι ξένοι φτιάχνοντας Μνημόνια.
Θα πει κανείς: Να πάνε να πάρουν λεφτά από αυτούς που έχουν, από τους Ακηδες αυτής της χώρας, από τα λαμόγια και τους λοιπούς διεφθαρμένους πολιτικούς και επιχειρηματίες. Σωστό, συμφωνούμε απόλυτα. Αυτό όμως δε δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση μια γενικότερη στάση «»δεν πληρώνω», όχι γιατί δεν έχω αλλά γιατί δε γουστάρω να πληρώσω, ας απληρώσουν οι άλλοι.
Ότι υπάρχει φορολογική αδικία το ξέρουμε.
Ότι υπάρχουν τα γνωστά λαμόγια που κρύβουν λεφτά ή τα έχουν βγάλει στο εξωτερικό, το γνωρίζουμε.
Ότι η κρίση έχει διαλύσει τα πάντα και μεγάλο μέρος του κόσμου δεν έχει να πληρώσει, το αντιλαμβανόμαστε.
Όχι, όμως, και να φτάνουμε σε καταστάσεις οι οποίες κάνουν συμπαθή τον… Πάγκαλο που λέει ότι μαζί τα τρώμε. Αν ο καθένας δεν πληρώνει τους φόρους του γιατί έτσι γουστάρει, τότε ας μας το πουν . Να μπει λουκέτο στο μαγαζί, να πάμε κάπου αλλού να ζήσουμε.
This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.
Comments