Ο Ζακ Ντελόρ προτείνει στους Βρετανούς να εγκαταλείψουν την ΕΕ

28/12/2012 | 14:53Τελευταία Ενημέρωση: 14:53 28/12/2012
Διαφημίσεις GoogleNew Invisible Hearing AidNew Custom Fit Invisible Hearing Aid. Find Out If It's Right For Youwww.InvisibleHearingAid.caMDG Official Site2-for-1 Laptop Special Event AptonBookF15C with Intel® Core™ i5www.mdg.ca
Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ, πρότεινε σήμερα στη Βρετανία, που αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να επιλέξει μια άλλη μορφή συνεργασίας με την Ευρώπη.

«Τους Βρετανούς τους απασχολούν μόνο τα οικονομικά τους συμφέροντα και τίποτε περισσότερο. Θα μπορούσε να τους προταθεί μια άλλη μορφή συνεργασίας», εκτιμά ο Ζαν Ντελόρ σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. «Οταν οι Βρετανοί δεν ακολουθούν στην Ευρωπαική Ολοκλήρωση, θα μπορούσαμε να μείνουμε φίλοι, αλλά υπό μια άλλη συνθήκη» πρόσθεσε ο Ζακ Ντελόρ. 
Ενα είδος συνεργασίας με τη Βρετανία, θα μπορούσε να αφορά σε μια «μορφή ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου» ή «μια συμφωνία ελεύθερων ανταλλαγών». Σε περίπτωση εξόδου από την ΕΕ, η Βρετανία θα μπορούσε να παραμείνει «προνομιακός εταίρος, εξήγησε ο κ. Ντελόρ. Η Βρετανία είναι εξίσου σημαντική σε στρατηγικό και οικονομικό επίπεδο με άλλες χώρες όπως για παράδειγμα η Ινδία και η Κίνα, τόνισε. .

Μάλιστα σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην εφημερίδα Guardian, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι προειδοποίησε ότι αυτές οι απόπειρες ανάκτησης εξουσιών σε βάρος της Ευρώπης μπορεί να θέσουν την ΕΕ σε κίνδυνο.  Σύμφωνα με τον κ. Ρομπάι ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ θα ήταν σαν «ένας φίλος που φεύγει για την έρημο».


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/220432/o-zak-delor-proteinei-stous-vretanous-na-egataleipsoun-tin-ee-/#ixzz2GNSUuP93
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook     

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»