Πολιτική

Η «λίστα Λαγκάρντ» στα διεθνή ΜΜΕ

Επιμέλεια: Δημήτρης Θωμάς29/12/2012 | 22:05Τελευταία Ενημέρωση: 22:05 29/12/2012
Διαφημίσεις GoogleNew Invisible Hearing AidNew Custom Fit Invisible Hearing Aid. Find Out If It's Right For Youwww.InvisibleHearingAid.caAthena 7 Minute LiftOfficial Site. Buy Direct Free Shipping on All Orders!www.7MinuteLift.com
Το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου και των διεθνών μέσων ενημέρωσης κάνει η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της γαλλικής Liberation: «Η λίστα Λαγκάρντ, ο Έλληνας Υπουργός και οι εξαδέλφες του». Η εφημερίδα προσθέτει «η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ που ταλαιπωρεί την Ελλάδα εδώ και μήνες δε λέει να κοπάσει, δικαστική έρευνα και μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έσβησε από τη λίστα Ελλήνων με λογαριασμούς στην Ελβετία, ονόματα συγγενών του και των συζύγων τους».

Το γερμανικό Focus αναφέρει «Φορολογικά σκάνδαλα χωρίς τέλος στην Ελλάδα» και συμπληρώνει ότι «πρώην υπουργός Οικονομικών διέγραψε ενδεχομένως τα ονόματα συγγενών του από λίστα φοροφυγάδων. Ένας νέος πολιτικός σεισμός ταρακούνησε τις ημέρες των Χριστουγέννων την Ελλάδα. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θεωρείται ύποπτος για προστασία στενών του συγγενών, από τους φοροελεγκτές».

Το βρετανικό BBC σημειώνει «Διαγραφή Έλληνα πρώην υπουργού από το κόμμα του για χάρες προς συγγενείς του».

Από την πλευρά τους οι Times της Νέας Υόρκης γράφουνς «Πρώην υπουργός της Ελλάδας φέρεται να παρεμπόδισε φορολογικές έρευνες» και εξηγούν ότι «εισαγγελείς αποκάλυψαν ότι ο πρώην υπουργός διέγραψε τρία ονόματα συγγενών του από τη λίστα».

Τέλος, το πρακτορείο Reuters σημειώνει «άλλαξαν λίστα με Έλληνες φοροφυγάδες για να κρύψουν ονόματα».

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα «η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει τη διερεύνηση από τη Βουλή των κατηγοριών ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έσβησε από την αποκαλούμενη λίστα Λαγκάρντ, με Έλληνες που έχουν ή είχαν λογαριασμούς στην Ελβετία, ονόματα συγγενικών του προσώπων και των συζύγων τους».


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/220510/i-lista-lagard-sta-diethni-mme-/#ixzz2GTVJhy00
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook                                                 SKAI.GR

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»