Προβάδισμα 3,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αβεβαιότητα δείχνει νέα έρευνα

Προβάδισμα 3,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αβεβαιότητα δείχνει νέα έρευνα

Η έρευνα της Marc για τον Alpha δείχνει πως το 56,9% στηρίζει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ενώ το 38,7% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

2
Προβάδισμα 3,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του σταθμού Alpha.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Κουμουνδούρου συγκεντρώνει το 28,3% της λαϊκής ψήφου, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 24,8%, με τη διαφορά μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων να είναι ελάχιστα μειωμένη, κατά 0,1 μονάδα σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη έρευνα (17 Δεκεμβρίου).

Τρίτο κόμμα είναι Το Ποτάμι, με ποσοστό 5,8%, ενώ έπονται η Χρυσή Αυγή (5,7%) το ΚΚΕ (5,3%) και το ΠΑΣΟΚ (4,5%). Στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που αποσπούν ποσοστό 3,3%. Εκτός κοινοβουλίου μένουν ΛΑΟΣ (1,9%) και ΔΗΜΑΡ (1,2%). Στο 7,6% των ερωτηθέντων ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Η έρευνα δείχνει πως το 56,9% στηρίζει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ενώ το 38,7% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, ποσοστό που είναι μειωμένο σε σχέση με το 40,4% που κατέγραψε προηγούμενη δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τη μέτρηση, μόλις το 27% εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα «μπορέσει να εφαρμόσει διαφορετική οικονομική πολιτική» από την παρούσα κυβέρνηση, με το 67% να απαντά πως δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Τελος, οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι για το ποια είναι η καλύτερη πολιτική λύση για τη χώρα, με το 30,8% να προκρίνει μια κυβέρνηση με βασικό πόλο τη ΝΔ, ενώ το 23,9% δηλώνει πως προτιμά μια κυβέρνηση με κύριο πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Κυβερνήσεις αυτοδυναμίας υποστηρίζει μόλις το 28%, συνολικά


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/271981/provadisma-35-monadon-tou-suriza-alla-kai-avevaiotita-deihnei-nea-ereuna/#ixzz3MwRnqsru
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»