Τα δεδομένα που κάνουν το Μαξίμου να αισιοδοξεί

Τα δεδομένα που κάνουν το Μαξίμου να αισιοδοξεί

ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Νίκη στις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου, παρά τα δυσμενή δημοσκοπικά στοιχεία, θέτει ως στόχο το Μέγαρο Μαξίμου, εκτιμώντας ότι η δυναμική των πραγμάτων θα οδηγήσει σε ανατροπή των μέχρι σήμερα δεδομένων, κάνοντας ντέρμπι την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Κορυφαίο στέλεχος του πρωθυπουργικού επιτελείου ανέλυε, στον απόηχο της τρίτης άκαρπης Προεδρικής εκλογής, τα στοιχεία πάνω στα οποία οικοδομείται ο προεκλογικός λόγος της Ν.Δ. και τα διλήμματα που θα επιδιώξει να θέσει στους πολίτες. Αλλωστε, η Ν.Δ. βρίσκεται εδώ και ημέρες σε προεκλογική ετοιμότητα και τα στελέχη της ανέμεναν απλώς την επίσημη έναρξη της προεκλογικής μάχης.

Η Ν.Δ., σύμφωνα με στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού, θα επενδύσει στα εξής δεδομένα:
α. στο υψηλό ποσοστό των πολιτών που απευχόταν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Με αυτό ως δεδομένο, το Μαξίμου εκτιμά ότι οι πολίτες θα «τιμωρήσουν» τα κόμματα που «έσυραν τη χώρα στην περιπέτεια», ενώ θα επιχειρηθεί να ενισχυθεί η «ταύτιση» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσης Αυγής και ΑΝΕΛ (σ.σ. και τα τρία κόμματα ψήφισαν παρών)
β. στα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων, που δείχνουν τον Πρωθυπουργό και τη Ν.Δ. να υπερτερούν. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς παρουσιάζει πολύ υψηλότερη καταλληλότητα έναντι του κ. Αλέξη Τσίπρα, ειδικά ως προς τη διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων της οικονομίας, της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και των εθνικών θεμάτων

γ. στη σμίκρυνση της ψαλίδας, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.Στο Μαξίμου κάνουν λάθος για διαφορά στα όρια του στατιστικού λάθους ενώ μοιάζουν να... καλοβλέπουν και το κόμμα Παπανδρέου, θεωρώντας ότι θα «κόψει» κρίσιμο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ.

δ. στο πραγματικό διακύβευμα της κάλπης, που δεν θα είναι μόνον η αγανάκτηση για την μέχρι σήμερα ασκούμενη πολιτική, αλλά και το «βάρος» της απόφασης για την μελλοντική πορεία της χώρας.
Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επισκεφτεί αύριο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ενώ το διάταγμα διάλυσης της Βουλής θα θυροκολληθεί αύριο το απόγευμα στην είσοδο της Βουλής από το φρούραρχο του Κοινοβουλίου.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc