την Ντόρα θέλει αντιπρόεδρο ο Καραμανλής

Η επόμενη ημέρα των Ευρωεκλογών βρίσκει δύο βασικούς συντελεστές του πολιτικού σκηνικού με σημαντικά προβλήματα πολιτικής συνοχής, αλλά και σημαντικότερα ερωτήματα ως προς την στρατηγική τους εν όψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών, που κατά τους παρατηρητές δεν είναι δυνατόν να μετατεθούν επί μακρόν.
Οι δύο αυτοί συντελεστές είναι βεβαίως η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ Οι επόμενες κινήσεις τους οα είναι κρίσιμες για το ρόλο που επιθυμούν και διεκδικούν στην ελληνική πολιτική σκηνή.
Επιχείρηση «Ντόρα»
Αν κανείς παρατηρούσε προσεκτικά τον πρωθυπουργό το βράδυ της Κυριακής, ρίχνοντας ταυτόχρονα μία πλάγια ματιά στην Ντόρα Μπακογιάννη, θα αντιλαμβανόταν πως η πρώτη προτεραιότητα στο σχεδιασμό του Μαξίμου αφορά την νυν υπουργό Εξωτερικών.
Η «πρόθεση» να στοχοποιηθεί η κυρία Μπακογιάννη και συνάμα το σύνολο της οικογενείας Μητσοτάκη από τα αντιπολιτευόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης(ΜΜΕ) ,ήταν προφανής αρκετά εικοσιτετράωρα πριν από τις Ευρωεκλογές. Δύο είναι οι βασικοί λόγοι, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη. Ο πρώτος αφορά την πάγια ανάγκη των ΜΜΕ να στοχοποιούν κάποιον για να του χρεώσουν την ήττα.
Η υπόθεση Καραβέλα, λοιπόν, «ήρθε κουτί» και οι άσπονδοι φίλοι της υπουργού Εξωτερικών ενήργησαν αστραπιαία αλληλοδιοχετεύοντας στα Συγκροτήματα Τύπου τα περί «εξιλαστήριου θύματος». Ο δεύτερος λόγος δεν είναι συγκυριακός και δεν αφορά τις επικοινωνιακές ανάγκες του Μαξίμου. Αντιθέτως, ο λόγος αυτός εντάσσεται στα πλαίσια της προσωπικής στρατηγικής του Κώστα Καραμανλή.
Το "δακτυλίδι" και το "δάκτυλο"
Αμέσως μετά την προβληματική για το προφίλ του πρωθυπουργού ΔΕΘ του περασμένου Σεπτεμβρίου και την αποκάλυψη των Βατοπεδινών, η Ντόρα Μπακογιάννη με μέθοδο και στρατηγική κατόρθωσε να αναδειχθεί αν όχι ως κυρίαρχος πόλος, τουλάχιστον όμως ως πρωτοπορευόμενη εναλλακτική λύση στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με τη σιωπηλή συγκατάθεση του Πρωθυπουργού..
Ο Κώστας Καραμανλής φαίνεται να έχει αποφασίσει το τι θα κάνει με την υπουργό του. Σε λίγες ημέρες συνέρχεται η Σύνοδος του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα, όπου τουλάχιστον τρείς παρουσίες απαιτούν ιδιαίτερη «φροντίδα». Η Χίλαρυ Κλίντον, ο κ. Λαβρώφ και ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας που θα είναι εκεί. Μία ισχυρή Ντόρα θα μπορούσε να διαδραματίσει τον ρόλο που οι συνθήκες απαιτούν, κυρίως για τα Εθνικά Θέματα, αλλά και για τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη και την περιοχή μας.
Η Ντόρα αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ο Κώστας Καραμανλής, εξέρχεται των Ευρωεκλογών νικητής εντός του κόμματός του και ηττημένος στην πολιτική. Αυτή η αντίφαση συνιστά πρόκληση για τον πρωθυπουργό. Κατά τους συμβούλους του, δύο είναι οι βασικές προτεραιότητές του: ο σαρωτικός Ανασχηματισμός, με τον οποίο θα επιχειρήσει την ανάταξη της παράταξής του ως προς την Κοινωνία, και οι αλλαγές στο κόμμα, που θα διαμορφώσουν συνθήκες για επαναφορά των υψηλών εκλογικών ποσοστών της ΝΔ.
Μέσα στα ανωτέρω πλαίσια, ο Κ. Καραμανλής σκέπτεται να ορίσει την κυρία Ντ. Μπακογιάννη, μία εκ των δύο αντιπροέδρων της κυβέρνησης , με τη δεύτερη θέση να την έχει καπαρωμένη ο Γιώργος Σουφλιάς.
Το επιτελείο του πρωθυπουργού πιστεύει ότι με τη κίνηση αυτή, θα δοθεί μεγάλη ώθηση στο Κυβερνητικό έργο, ενώ θα συσπειρώσει τη κομματική βάση της ΝΔ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις επερχόμενες πολιτικές μάχες που θα ακολουθήσουν από το Φθινόπωρο και μετά.
Για δε την υλοποίηση των δομικών αλλαγών στη Ρηγίλλης , οι αποφάσεις θα παρθούν σε αργότερο χρόνο, και αφού αναλυθούν τα αίτια της πτώσης των ποσοστών του κόμματος στις ευρωεκλογέs.λορνιον.-www.kefalonia kai kosmos.com

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»