Τα ξένα ΜΜΕ για το μουσείο της Ακρόπολης

Εκτενή είναι τα αφιερώματα στον διεθνή Τύπο ενώ συνοδεύονται από έντονη κριτική στους Βρετανούς, που αρνούνται να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Απούσα η Βρετανία από τους Εορτασμούς για το Μουσείο της Ακροπόλεως, "το εξυπνότερο πάρτι του καλοκαιριού", επισημαίνουν με νόημα η εφημερίδα "Financial Times", ενώ στο δισέλιδο αφιέρωμά του η εφημερίδα "Independent" επισημαίνει ότι τα εκθέματα αδικούνται στο Βρετανικό Μουσείο σε σύγκριση με το υπέροχο νέο απόκτημα των Αθηνών. "Δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να φροντίσει καταλλήλως τα μάρμαρα" αναφέρει το δημοσίευμα.

Για εγκαίνια με φανφάρες, που θα στοιχίσουν στους Έλληνες φορολογούμενους 3.000.000 λίρες κάνουν λόγο οι "Times" του Λονδίνου, σημειώνοντας ότι "πιθανώς η αίθουσα του Παρθενώνα θα παραμείνει άδεια στο ορατό μέλλον."

Καυστική για τους Βρετανούς η έγκυρη γερμανική εφημερίδα "Die Welt" γράφει ότι "το μουσείο με θέα προς τον Παρθενώνα συνιστά ένα μόνιμο κατηγορητήριο εναντίον των αλλοτινών λαφυραγωγών κι όσων επωφελούνται σήμερα. Αφού τα κενά που άφησαν πίσω τους οι ληστές τα βλέπει πλέον ολόκληρος ο κόσμος."

Το δελτίο του γερμανικού δικτύου ARD στην αναφορά του στο μουσείο της Ακρόπολης τόνισε "για πρώτη φορά όλα τα αριστουργήματα της Ακρόπολης εκτίθενται μαζί. Όλα; Όχι ακριβώς. Γιατί στο Μουσείο εκτίθενται μόνον αντίγραφα μερικών απ' αυτούς τους θησαυρούς. Και προς οργήν των Ελλήνων απουσιάζουν τα σπουδαιότερα πρωτότυπα".

Οι "New York Times" παρομοιάζουν με Ολυμπιακό άθλο την κατασκευή του μουσείου, που φέρνει σε δύσκολη θέση τους Βρετανούς. Ενώ το CNN μεταδίδει ότι "Έλληνες διαδηλωτές ζητούν την επιστροφή των Μαρμάρων".

Για την Ουάσιγκτον Ποστ η παρουσία ξένων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων θεωρείται ως σιωπηρή συναίνεση στην επιστροφή των μαρμάρων στην Ελλάδa.πηγή MEGA TV

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»