Το όραμα έγινε πραγματικότητα
«Επίσημη πρώτη» για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

ΑΠΕ
Στα εγκαίνια έχουν προσκληθεί πολιτικοί και άνθρωποι των τεχνών από διάφορες χώρες
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο

Δείτε το βίντεο...

Λίγες ώρες έχουν απομείνει μέχρι τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης και όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή, το βράδυ του Σαββάτου. Περίπου 300 οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη.

Περί τους 300 προσκεκλημένους θα παρακολουθήσουν από κοντά τα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης το απόγευμα του Σαββάτου. Παρών θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός.

Για τον σκοπό αυτό στην Αθήνα θα βρίσκονται ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Μάτι Βανχάνεν, ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Ζιαμπάο, ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ Νγκουέν Ταν Ντουνγκ και πρωθυπουργοί άλλων βαλκανικών κρατών.

Παρόντες θα είναι, επίσης, έξι υπουργοί Εξωτερικών, 21 υπουργοί Πολιτισμού, καθώς και ο πρόεδρος της UNESCO Κοϊχίρο Ματσουούρα.

Στη λίστα των προσκεκλημένων βρίσκονται ακόμα διευθυντές μουσείων και άνθρωποι από τον χώρο του πολιτισμού.

Η τελετή των εγκαινίων και οι ομιλίες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΝΕΤ. Στο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνεχίζουν τη διαμάχη τους για την πρωτοβουλία της κατασκευής του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των εγκαινίων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων:

1. Aπό τις έξι το απόγευμα της 19ης Ιουνίου έως τις έξι το πρωί της 21ης Ιουνίου: Σε όλο το μήκος των οδών Χατζηχρήστου, Καρυάτιδων, Μισαραλιώτου, Μητσαίων, Πορίνου, Καλαίσχρου, Μακρή, Τζιραίων, Πλ. Τσόκρη (περιμετρικά), Πλ. Λαζαρέτου (περιμετρικά), καθώς και σε τμήματα των οδών Ροβέρτου Γκάλι, Καλλισπέρη, Πετμεζά, Βεΐκου, Θρασύλλου, Βύρωνος, Φρυνίχου, Λεμπέση και Αθ.Διάκου.

2. Από 12 το μεσημέρι της 20ης Ιουνίου έως τις έξι το πρωί της 21ης Ιουνίου στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη, στο τμήμα της από την οδό Χατζηχρήστου έως την οδό Φαλήρου.

3. Από τις 3 το μεσημέρι της 20ης Ιουνίου έως τις 06 το πρωί της 21ης Ιουνίου καθ’ όλο το μήκος της οδού Θεωρίας, σε τμήματα των οδών Γαριβάλδι και Ροβέρτου Γκάλι, καθώς και στον κόμβο και το πλακόστρωτο της Ακροπόλεως.

Προσωρινά θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τις τρεις μεσημέρι της 20ης Ιουνίου έως το τέλος των εκδηλώσεων σε όλο το μήκος και τις καθέτους των οδών Μητσαίων, Καρυάτιδων, Ροβέρτου Γκάλι, καθώς και σε τμήματα των οδών Καλλισπέρη, Δημητρακοπούλου και Φαλήρου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη στάθμευση και την κίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, όπως περιγράφηκε από τις αναφερόμενους οδούς και να ακολουθούν τα σήματα και τις οδηγίες των ρυθμιστών τροχονόμων που θα βρίσκονται σε όλα τα σημεία των εκτροπών της κυκλοφορίας.

Χρήσιμες πληροφορίες

Από τις 21 ως τις 23 Ιουνίου το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί το Μουσείο και ειδικότερα όσοι κάνουν κράτηση μέσω του συστήματος e-ticketing που δεν θα ξεπερνούν σε τρεις ημερήσιες ζώνες, τα 2.550 άτομα για τρεις ημέρες.

Η τιμή του εισιτηρίου για το 2009 δεν θα ξεπεράσει το 1 ευρώ, ενώ το 2010 θα φτάσει τα 5 ευρώ.

Από το 2011 η τιμή του εισιτηρίου θα προβλεφθεί με ειδική μέριμνα για τις κατηγορίες ηλικιωμένων, παιδιών, φοιτητών, αναπήρων, ενώ με το σύστημα ηλεκτρονικής κράτησης θα προσδιορίζεται ακόμα και η ώρα της επίσκεψης στο Μουσείο.

Newsroom ΔΟΛ


Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»