Από την τηλεόραση ο Σαμαράς!

Από την τηλεόραση ο Σαμαράς!
Όλοι θα θέλαμε να είμαστε εκεί στις εξέδρες του Γκντάνσκ απέναντι στη Γερμανία. Να φωνάξουμε «Ελλάς ολέ, δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ…». Το ίδιο και ο ποδοσφαιρόφιλος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η απάντηση της Άνγκελα Μέρκελ σε σχετική ερώτηση «μακάρι να δω τον κ. Σαμαρά στο ημίχρονο του αγώνα» ήταν σε γνώση της Αθήνας.

Επειδή, όμως, η κυβέρνηση «τριπλής συμμαχίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ», είναι ολοκαίνουργια, ο επικεφαλής της έχει πολλά πράγματα να κάνει και να δει.

Θα μπορούσαμε και να μιλήσουμε για «περίοδο προσαρμογής». Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα του Αντώνη Σαμαρά είναι γεμάτο και βαρύ. Από το συντονισμό των νέων υπουργών μέχρι και των 129 «γαλάζιων» στελεχών της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Σε αυτούς θα μιλήσει το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός. Θα τους παρουσιάσει τις κατευθύνσεις και προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου, το οποίο οι «129» θα κληθούν να υποστηρίξουν, αλλά και να… ψηφίσουν.

Όπως γίνεται, λοιπόν, κατανοητό, ο Αντώνης Σαμαράς δεν προλαβαίνει να «πολεμήσει» την ίδια μέρα σε δύο «μέτωπα».
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα χάσει την αναμέτρηση της Εθνικής μας Ομάδας κόντρα στα «πάντσερ».

Όπως μας είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, «ο κ. Σαμαράς είναι φανατικός ποδοσφαιρόφιλος και φυσικά θα παρακολουθήσει τον αγώνα. Λυπάται που δεν μπορεί να είναι στο Γκντάνσκ, αλλά, φυσικά εύχεται καλή επιτυχία στα παιδιά».

Όσο για την κ. Άνγκελα Μέρκελ, η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχει την ευκαιρία να δει απόψε Σαμαρά, όχι, όμως τον Αντώνη, αλλά τον Γιώργο της «γαλάζιας στρατιάς» του Φερνάντο Σάντος!

Ανδρέας Μορφόπουλος

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»