Ομήρου: Ο Γ.Γ του ΟΗΕ εξισώνει την παρανομία με τη νομιμότητα
30 Ιουνίου 2012 14:42
Ομήρου: Ο Γ.Γ του ΟΗΕ εξισώνει την παρανομία με τη νομιμότητα

Την έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, για το γεγονός, όπως είπε, ότι στο προσχέδιο της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο, επιχειρείται μια απαράδεκτη εξίσωση, εξομοίωση, των ευθυνών της Τουρκίας για τις απειλές που διατυπώνει εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης και των νόμιμων αντιδράσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ότι αφορά ακριβώς αυτές τις προκλήσεις της Τουρκίας.

«Είναι αδιανόητο, ξενίζει, θα έλεγα είναι και προκλητικό, ο Γ.Γ του Ο.Η.Ε που είναι ο θεματοφύλακας της διεθνούς νομιμότητας, εκείνος ο οποίος επιφορτίζεται με βάση τον καταστατικό χάρτη να ενεργεί για την εφαρμογή των αρχών του καταστατικού χάρτη αλλά και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, να εξισώνει την παρανομία με τη νομιμότητα», ανέφερε ο κ. Ομήρου.

«Θέλω να ελπίζω ότι θα υπάρξουν έντονες παραστάσεις και έγκαιρες κινήσεις από πλευράς της κυπριακής κυβέρνησης για να διαγραφεί αυτή η απαράδεκτα επιχειρούμενη εξομοίωση και εξίσωση ευθυνών της Τουρκίας, έκδηλα παράλογων ενεργειών, προκλήσεων, απειλών, με τη νόμιμη αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο κ. Ομήρου.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»