Κεφαλονίτικα ανέκδοτα Συζητούν τρεις παπάδες, ένας από το Αγιο όρος, ένας από την Αθήνα και ένας Κεφαλονίτης για το πως κατανέμουν τα έσοδα των εκκλησιών τους. Λέει ο παπάς από το Αγιο όρος: «Εγώ Πετάω στον αέρα όλα τα νομίσματα και όσα έρθουν κορώνα είναι του Θεού και τα δίνω για τις ανάγκες της εκκλησίας και όσα έρθουν γράμματα είναι δικά μου». Λέει ο Αθηναίος παπάς: «Και εγώ πετάω τα νομίσματα στον αέρα και όσα σταθούν όρθια είναι του Θεού και της εκκλησίας, όσα πέσουν στο πλάι (κορώνα ή γράμματα) είναι σαφώς δικά μου». Και στο τέλος ο Κεφαλονίτης ο παπάς: «Εγώ κύριοι συνάδελφοι κάνω το ίδιο που κάνετε και εσείς με πιο απλές διαδικασίες για να μη χάνουμε και χρόνο. Πετάω στον αέρα όλα τα νομίσματα. Όσα θέλει τα κρατάει ο Θεός και όσα πέσουν κάτω είναι δικά μου!» Είναι ένας Κερκυραίος, ένας Κεφαλλονίτης κι ένας Λευκαδίτης, που ξεμονάχιασαν, κάπου σ' ένα αραχνιασμένο, σκοτεινό υπόγειο ένα λυχνάρι, απ' αυτά τα μυστήρια με τα τζίνια. Το τρίψανε και ξεπετάχτηκε το τζίνι. «Έχετε ο...
επίσης μας λέτε ότι δεν σας αρέσουν αυτά τα πρόσωπα ..οκ να συμφωνήσω αλλά δεν μας λέτε πια είναι τα αλλά πρόσωπα που εσείς θα θέλατε με ονοματεπώνυμο για να δούμε αν υπάρχουν στην πραγματικότητα η είναι φανταστικά γιατί καλές οι προσδοκίες αλλά να είμαστε και προσγειωμένοι στην σκληρή πραγματικότητα,γιατι όποιος είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρει.
καλό θα είναι τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι τούτες της ώρες να είναι πιο προσεκτικοί και να μην (λαϊκίζουν) γιατί καλή είναι η ακροαματικότητα αλλά πρέπει να έχουν στο μυαλό μας ότι εδώ παίζετε το μέλλον της χώρας .
Οι συνταγματάρχες κλείστηκαν φυλακή και το πολιτικό κατεστημένο που δυστυχώς επέστρεψε να πώς κατήντησε τη χώρα. Και όλοι εσείς οι δημοσιογράφοι μια ζωή παραμυθιάζατε τον κόσμο και παίζατε το παιχνιδάκι: κρύβουμε όλα τα πειστήρια προόδου της Ελλάδας την περίοδο εκείνη, μιλάμε αποκλειστικά και μόνο για τα τανκς, φορτώνουμε στη δικτατορία την τραγωδία της Κύπρου αλλά δεν ανοίγουμε το φάκελο της Κύπρου γιατί ο μεγάλος εθνάρχης έχει βάλει το χεράκι του, και υμνούμε την επιστροφή της 'δημοκρατίας ´ ( όπου οι δικαστές διορίζονται από πολιτικούς, νόμος περί ευθύνης υπουργών, κτλ). Ποτέ δεν είπατε τίποτα και τώρα ήρθε η ώρα είσπραξης του λογαριασμού. Επιτρέψατε την επέλαση της κομματοκρατίας.
Και αφού αποτύχει το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα μετριοκρατίας καραδοκεί ο σύριζα να αποτελειώσει τη χώρα. Η επταετία της δικτατορίας θα μοιάζει σαν μακρινό όνειρο. Ας προσέχατε κύριοι. Η δική μου γενιά τα πληρώνει όμως αυτά, εσεία φάγατε με χρυσά κουτάλια.
Τώρα "φυσάτε και τον χυλό" ή απλώς δεν μπορείτε να πιστέψετε ότι ο Σαμαράς είναι ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ και ότι υπάρχει μια πιθανότητα (μικρή έστω) να σταματήσει τον όλεθρο!!!!
Αν έβγαινε ο σύριζα το κυβερνητικό σχήμα θα ήταν τόσο γραφικό με όλους τους μερξιστο- τεμπελο- μουσάτους που δεν θα μπαίναμε κσν στον κόπο να το σχολιάσουμε. Θα ετοιμάζαμε τις βαλίτσες μας για το εξωτερικό. Οπότε πολύ καλά έγραφε ο κύριος Μανδραβέλης τότε.
Κατά τα άλλα πολύ εύστοχο το σχόλιο. Δεν ξέρω κύριε Μανδραβέλη, ο κόσμος έκανε το καθήκον του αλλά οι πολιτικοί ( μέσα και ο σύριζα που δημαγωγεί χειρότερα) θέλουν σάρωση. Τώρα καταλαβαίνω γιατί ήρθε η δικτατορία το 67. Οι τύποι θέλουν αώς μία κλωτσιά. Δεν αλλάζουν που να χτυπιόμαστε.
Είναι προφανές ότι και νέοι άνθρωποι έπρεπε να μπουν, αλλά και παλαιότερα στελέχη. Παρθενογένεση δεν υπάρχει. Χρειάζεται και η εμπειρία. Εσείς γιατί αρθρογραφείτε τόσα χρόνια στην Καθημερινή και δεν έχετε δώσει τη θέση σε κάποιον νεώτερο.
Αντιθέτως, η κυβέρνηση ξεκινά με έναν καλό οιωνό, την μείωση των μισθών των υπουργών κατά 30 τοις εκατό, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σαμαράς