ανησυχία για την επέκταση της κρίσης

Πολιτική

Ανησυχία για την επέκταση της κρίσης

Τις ανησυχίες ότι η Γαλλία θα είναι ο επόμενος «ασθενής» της ευρωζώνης δείχνει να μη συμμερίζεται ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έχει ξεκινήσει θερινή περιοδεία για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.
Πολλοί μπορεί να ανησυχούν για τη Γαλλία, η οποία δείχνει να τραβάει πεισματικά το δικό της δρόμο. Σύμφωνα όμως με όλα όσα υπογραμμίζει ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, η εμπιστοσύνη αποτελεί το πλέον βασικό στοιχεία για τις αγορές.
Έτσι οι ανησυχητικές δηλώσεις «εταίρων» δεν ωφελούν σε τίποτα τη χώρα, η οποία έχει πετύχει να δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια, παρότι έχει απωλέσει τελευταία το τριπλό «ΑΑΑ» και από τους τρείς οίκους αξιολόγησης αναφορικά με την πιστοληπτική της ικανότητα.

Κινητοποίηση Ολάντ για την αντιμετώπιση της ανεργίας
Περιοδεία ανά τη Γαλλία ξεκινά ο Φρανσουά Ολάντ με στόχο τη λήψη θετικών μέτρων για την ανεργίαΠεριοδεία ανά τη Γαλλία ξεκινά ο Φρανσουά Ολάντ με στόχο τη λήψη θετικών μέτρων για την ανεργία
Σήμερα το απόγευμα αναμένονται τα στοιχεία του Ιουνίου για την ανεργία, με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη αύξηση και ότι θα μπορούσαν να παραμείνουν σταθερά, όπως ακριβώς και περασμένο Μάιο.
Η ανατροπή της καμπύλης της ανεργίας παραμένει ο μεγάλος στόχος για τον Ολάντ, που εν μέσω καλοκαιριού ξεκίνησε περιοδεία για την προβολή ενός νέου προγράμματος εκπαίδευσης των ανέργων με γνώμονα τις ειδικότητες που απαιτούνται για την κάλυψη των θέσεων εργασίας που δεν βρίσκουν ανταπόκριση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πολλές χιλιάδες θέσεις μένουν ετησίως κενές ελλείψει υποψηφίων, ενώ το 2012 εκτιμάται ότι έφθασαν τις 300.000. «Ευχή μου είναι», είπε ο γάλλος πρόεδρος, «να μπορέσουμε να δούμε ποιες θα είναι οι θέσεις εργασίας μέσα στη δεκαετία. Αποτελεί πρόκληση για μας η δημιουργία ενός συστήματος εκπαίδευσης για τα επαγγέλματα του αύριο».

Ο Φρανσουά Ολάντ ανήγγειλε παράλληλα ότι το πρόγραμμα επιμόρφωσης που αφορούσε αρχικά 30.000 άτομα θα διευρυνθεί στις 100.000 εντός του 2014.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι
Υπεύθ. Σύνταξης: Δήμητρα Κυρανούδη

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»