Όχι μικροπολιτικά παιχνίδια με το μέλλον της χώρας

Share
Η ψυχραιμία του Σαμαρά και η κρίση των βουλευτών
Απόλυτα πεπεισμένος ότι το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα υπερψηφιστεί, εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς και επιμένει ότι με το μέλλον της χώρας δεν μπορεί να παίξει κανείς, πόσο μάλλον να επενδύσει μικροπολιτικά.
Η ένταση αυξάνεται κατακόρυφα σε πολιτικό και κοινωνικό πεδίο και αυτό το στοιχείο δεν παραγνωρίζεται από τον Πρωθυπουργό, που όμως κρίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξουν πισωγυρίσματα και επιμένει σταθερά στην γραμμή πως η κυβέρνηση πρέπει να τραβήξει μπροστά και να προχωρήσει αταλάντευτα στο έργο της.
«Είναι η ώρα της αλήθειας και θα κριθούν πολλοί από την στάση τους» επισημαίνουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη που επιμένουν ότι θα καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις υπάρχουν στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Χαρ. Τρικούπη παρακολουθούν προσεκτικά τα «φαινόμενα απειθαρχίας» που κλιμακώνονται στις Κ.Ο. των δυο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά δεν ανησυχούν.
Τόσο ο Αντ. Σαμαράς, όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δείχνουν ψύχραιμοι και αποφεύγουν να εμφανίσουν σημάδια αγωνίας. Ειδικά, στο πρωθυπουργικό γραφείο, λένε ότι «το στοίχημα του Σαμαρά βρίσκεται στην επιτυχία της κυβερνητικής πολιτικής και δεν τη διαπραγματεύεται».
Εμμέσως σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζουν ήδη τα προβλήματα που προκαλεί η κοινωνική δυσφορία και θα επιχειρήσουν με την συζήτηση στη Βουλή, κυρίως την Τετάρτη, τελευταία ημέρα της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, πριν την ψηφοφορία, να πείσουν την κοινωνία και να αντιστρέψουν το κλίμα.
Βασικό όπλο το επιχείρημα ότι υπάρχουν 1,5 εκατ. άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα, για τους οποίους δεν έκλαψε και δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς. Παράλληλα, θεωρούν ότι η αντιπολίτευση και οι λαϊκιστές συνδικαλιστές οδηγούν τα πράγματα σε τυφλή σύγκρουση και επενδύουν στο κοινωνικό χάος.
Γεγονός είναι ότι στο εσωτερικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ανησυχία σε επίπεδο βουλευτών, κυρίως για το χάσμα που καταγράφεται μεταξύ κοινωνίας και δικομματικής κυβέρνησης.
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται και ιδιαίτερη κινητικότητα μεταξύ των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση. «Πολλοί βουλευτές είναι ανήσυχοι αλλά και εκνευρισμένοι» τονίζει στέλεχος με γνώση των παρασκηνιακών συζητήσεων των βουλευτών, αλλά με βάση την…«αντικατασκοπεία» του Μεγάρου Μαξίμου δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί η δεδηλωμένη το βράδυ της προσεχούς Τετάρτης.
Προφανώς για το Μέγαρο Μαξίμου δεν υφίσταται θέμα ύπαρξης «πέμπτης φάλαγγας» στο εσωτερικό της ΝΔ, αλλά παραδέχονται ότι από την Πέμπτη, μετά την ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου, έρχεται μια πολύ πιο δύσκολη περίοδος, αν και στο πρωθυπουργικό γραφείο επενδύουν στην παραδοσιακή θερινή ραστώνη.
Μάρκος Αυρήλιος
This entry was posted in Επισημαίνουμε. Bookmark the permalink.    antinews

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»