σεναρίων συνέχεια για κούρεμα

Επισκόπηση τύπου

Σεναρίων συνέχεια για κούρεμα

Τα σενάρια για ενδεχόμενη νέα απομείωση του ελληνικού χρέους συνεχίζουν να απασχολούν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης
Νέες επιβαρύνσεις για τους γερμανούς φορολογούμενους λόγω της ελληνικής κρίσης αναμένει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα. "Αυτή τη φορά δεν θα είναι νέα δάνεια, αλλά μια απομείωση του χρέους με άμεσες απώλειες για τον γερμανικό προϋπολογισμό", εκτιμά ο υπεύθυνος για δημοσιονομικά θέματα του κόμματος Κάρστεν Σνάιντερ.

Σε δηλώσεις του προς το περιοδικό Focus αναφέρει ότι οι απώλειες αφορούν αποσβέσεις από το πρώτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, στο οποίο η Γερμανία συμμετείχε με περισσότερα από 15 δις ευρω.

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός ζητά από τον υπουργό Οικονομικών να πει την αλήθεια στους γερμανούς ψηφοφόρους.

Συνέντευξη Λαρς Φελντ
Ο καθηγητής Οικονομίας Λαρς Φελντ
Συνέντευξη στη γερμανική ραδιοφωνία Deutschlandradio παραχώρησε ο καθηγητής Οικονομικών Λαρς Φέλντ, ένας εκ των λεγόμενων «πέντε σοφών» της γερμανικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, αναφέρει ότι «η Γερμανία φυσικά δεν προτίθεται να παραιτηθεί από κεφάλαια, από πόρους που έχει επενδύσει στην Ελλάδα, τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί δεν πρέπει να παραγραφούν. Και όσον αφορά το θέμα αυτό, θα πρέπει κανείς να δείξει κατανόηση. Από την άλλη πλευρά, εάν ετίθετο σήμερα η προοπτική ενός κουρέματος για την Ελλάδα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια χαλάρωση των προσπαθειών, αυτό το είδαμε και στο τελευταίο κούρεμα, ότι η Ελλάδα καθυστέρησε με κάποια μέτρα έως ότου πρώτα γίνει το κούρεμα του χρέους».

Γι΄ αυτό το λόγο ο ίδιος πιστεύει ότι «δεν θα πρέπει να δοθεί στην παρούσα φάση η προοπτική ενός νέου κουρέματος στην Ελλάδα, επειδή εκεί εκκρεμεί αυτή τη στιγμή η μείωση του δημοσίου τομέα. Στην Ελλάδα υπάρχει υπερβολικά μεγάλος αριθμός προσωπικού στο δημόσιο τομέα και εκεί βλέπει κανείς αυτή τη στιγμή το πρόβλημα για να εφαρμοστούν οι οδηγίες της Τρόικα».

Επιμέλεια: Κώστας Συμεωνίδης

Υπεύθ. Σύνταξης: Σπύρος Μοσκόβου     dw de

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc