Μητσοτάκης: Αν τεθεί θέμα ηγεσίας στη ΝΔ, θα τα πούμε

Μητσοτάκης: Αν τεθεί θέμα ηγεσίας στη ΝΔ, θα τα πούμε

Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης της προεδρίας του κόμματος
Μητσοτάκης: Αν τεθεί θέμα ηγεσίας στη ΝΔ, θα τα πούμε
4
εκτύπωση  

Ανοικτό αφήνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΔ, εφόσον τεθεί θέμα ηγεσίας στο κόμμα.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι θέμα ηγεσίας μπορεί να θέσει μόνο ο πρόεδρος του κόμματος.

«Αν τεθεί τέτοιο θέμα θα απαντήσω. Ο πρώτος που μπορεί να το θέσει είναι ο πρόεδρος του κόμματος. Δεν τον καλώ να το κάνει. Εκείνος έχει τον πρώτο λόγο» είπε.

Σημείωσε ότι η ΝΔ ήταν και είναι μια μεγάλη παράταξη και ότι ως κυβέρνηση παρέδωσε τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που παρέλαβε.

Όσο για το γεγονός ότι δεν ψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέφερε: «Δεν ψήφισα τον κ. Παυλόπουλο για τους λόγους που ανέφερα στην ανακοίνωσή μου. Του τηλεφώνησα για να τον συγχαρώ. Η Ελλάδα έχει Πρόεδρο της Δημοκρατίας που απολαμβάνει την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου της. Η συζήτηση για μένα έχει τελειώσει».
Ερωτηθείς για τους βουλευτές που έχουν ενσωματωθεί στη Νέα Δημοκρατία απάντησε: «Η ΝΔ ήταν και παραμένει μια μεγάλη παράταξη που ενσωματώνει από την παραδοσιακά Δεξιά μέχρι τις παρυφές της Αριστεράς» υπενθυμίζοντας ρήση των παλαιότερων προέδρων, Κωνσταντίνου Καραμανλή και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Μόνο που σημείωσε: «Τότε δεν υπήρχαν κόμματα εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας, τώρα υπάρχουν δύο» αναφερόμενος στους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή.

Σχετικά με την προσχώρηση του κ. Βορίδη από το ΛΑΟΣ στην Νέα Δημοκρατία, τόνισε ότι «αναγνωρίζει στους ανθρώπους το δικαίωμα να διορθώνουν τα λάθη τους και να προχωράνε», ενώ αναφερόμενος στο κατά πόσο μπορεί το κόμμα του να απορροφήσει και να στηρίξει βουλευτές πιο δεξιά από αυτό, σημείωσε ότι «υπάρχουν όρια στο πόσο δεξιά μπορεί να πάει η ΝΔ».

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc