Παίρνουν θέσεις για το ξεκαθάρισμα του τοπίου

Παίρνουν θέσεις για το ξεκαθάρισμα του τοπίου

Ετοιμοι να ξεκαθαρίσουν το πεδίο στο εσωτερικό της ΝΔ δηλώνουν εκπρόσωποι όλων των τάσεων και πλευρών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή σε παλαιότερη συνάντησή τους
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή σε παλαιότερη συνάντησή τους
Οι επαφές μεταξύ βουλευτών αναμένεται τις επόμενες ημέρες και μέχρι τη συνεδρίαση να ενταθούν καθώς όλοι θα πρέπει να προσέλθουν με ξεκάθαρες αποφάσεις για τη στάση που θα τηρήσουν.
Ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε την προηγούμενη Κυριακή -όπως αποκάλυψε χθες το «Εθνος»- με τον κ. Κ. Καραμανλή στο σπίτι του στην Κηφισιά, θεωρεί ότι ο προκάτοχός του στην ηγεσία της ΝΔ δεν υποκινεί καμιά από τις εσωκομματικές διεργασίες.
Εχει άλλωστε και τη διαβεβαίωση του ιδίου ότι ακόμη και εκείνοι που ανήκουν στον «στενό» κύκλο των πολιτικών του φίλων δεν έχουν την έγκρισή του να μιλούν εξ ονόματός του, αλλά διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να τους απαγορεύει να έχουν άποψη και να την εκφράζουν δημόσια.
Ο πρόεδρος της ΝΔ στην ίδια συνάντηση υπογράμμισε ότι είναι προφανές και αποδεκτό ο καθένας να έχει τη δική του γνώμη, αλλά είναι σημαντικό σε κάθε περίπτωση να γνωρίζει ότι κινούνται αυτόνομα και δεν εντάσσονται σε κάποια ομάδα που έχει τη δική του έγκριση.
Σταθερή άποψη του κ. Σαμαρά ήταν και παραμένει ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για τη χώρα, με δεδομένη -όπως υποστηρίζει- την αδυναμία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Με βάση αυτό το σκεπτικό, θεωρεί ότι είναι πολυτέλεια η εσωστρέφεια και θα ζητήσει από όλους τους βουλευτές να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στα όσα συμβαίνουν στη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ δέχεται εισηγήσεις να ανακοινώσει την Πέμπτη τη σύγκληση εθνικής συνδιάσκεψης του κόμματος αμέσως μετά το Πάσχα προκειμένου σε ένα μεγάλο κομματικό όργανο να τεθούν ζητήματα που θέτουν και οι επικριτές του και να γίνει ένας ανοιχτός διάλογος για την πορεία της συντηρητικής παράταξης. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη.
Ο κ. Κ. Καραμανλής, ο οποίος θα παραστεί στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, θα ακούσει την εισαγωγική ομιλία του κ. Σαμαρά και θα αποχωρήσει στη συνέχεια, δεν κρύβει την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσει άμεσα η κατάσταση.
Ωστόσο, άλλοι κεντρικοί «παίκτες» στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ εκτιμούν ότι οι εξελίξεις στο κόμμα πρέπει να επιταχυνθούν. Χθες η κυρία Ντ. Μπακογιάννη με δηλώσεις της (skai) προανήγγειλε ότι θα θέσει σειρά ζητημάτων στην κοινοβουλευτικη ομάδα, χωρίς να έχει η ίδια προσωπικά ελατήρια. «Αυτή τη στιγμή δεν έχω κανέναν προσωπικό στόχο και το μόνο που επιδιώκω είναι να ξανασυνέλθει η παράταξη και να βρει τον σωστό πολιτικό προσανατολισμό.
Υπογράμμισε, ωστόσο, πως η παράταξη έχει πρόβλημα ιδεολογίας, στρατηγικής, πολιτικής και λειτουργίας, που θα πρέπει να λυθεί με «καθαρή εσωκομματική κουβέντα» και χωρίς να υπάρχουν «προσωπικές στρατηγικές».
Γιάννης Σαραντάκος

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»