«Κόκκινες γραμμές» κρατούν κυβερνητικά στελέχη μετά τη συμφωνία του Eurogroup

«Κόκκινες γραμμές» κρατούν κυβερνητικά στελέχη μετά τη συμφωνία του Eurogroup

Η συμφωνία με τους εταίρους δεν σημαίνει πως «εξαφανίζονται οι κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει η κυβέρνηση, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Για συμφωνία που είναι σε βάρος της Ελλάδας κάνει λόγο ο Αλέξης Μητρόπουλος.

4
Στη διατήρηση ορισμένων «κόκκινων γραμμών» στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους επιμένουν κυβερνητικά στελέχη, την ώρα που ο Μανώλης Γλέζος ασκεί με άρθρο του δριμεία κριτική στη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, επισήμανε ότι η συμφωνία με τους εταίρους δεν σημαίνει πως «εξαφανίζονται οι κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Προσέθεσε μάλιστα πως θα παραιτηθεί σε περίπτωση που υπάρξουν υποχωρήσεις σε σημεία που ο ίδιος θεωρεί αδιαπραγμάτευτα.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στον MEGA, χαρακτήρισε τη συμφωνία του Eurogroup «προσύμφωνο χωρίς δεσμευτικότητα, με πολλές δεσμεύσεις πολύ σαφείς για την ελληνική πλευρά και πολλές επιφυλάξεις από την πλευρά των δανειστών».

Αν και έδωσε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι οι όροι της συμφωνίας είναι σε βάρος της Ελλάδας.

Σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα», που δόθηκε όμως πριν τη συμφωνία με το Eurogroup, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζανης διαβεβαιώνει πως η κυβέρνηση θα παραμείνει αταλάντευτη στο πρόγραμμά της και δεν θα γίνει όμηρος σχεδιασμών και μεθοδεύσεων.

Παράλληλα υπογραμμίζει πως η χώρα μας δεν πρέπει και δεν θα εκβιαστεί. «Δεν πρόκειται να γίνει δεύτερη Κύπρος. Δεν μπορεί και δεν θα ακυρώσει τη λαϊκή αγωνιστική βούληση» τονίζει.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου το βράδυ του Σαββάτου όλοι οι υπουργοί εξέφρασαν τη στήριξή τους στους χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου για την επίτευξη συμφωνίας.

Μετά τη συνεδρίαση, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε πως δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές», ούτε από την πλευρά της Αθήνας, ούτε από την πλευρά των εταίρων.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει τη συμφωνία με το Eurogroup ως «επιτυχία» και «αποφασιστικό βήμα» για την είσοδο σε μια νέα φάση της διαπραγμάτευσης.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/275920/kokkines-grammes-kratoun-kuvernitika-stelehi-meta-ti-sumfonia-tou-eurogroup/#ixzz3SU2lKiT8
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»