Απειλή η Ρωσία για τις ΗΠΑ, λένε στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ

Απειλή η Ρωσία για τις ΗΠΑ, λένε στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ

«Η Μόσχα πίσω από την κυβερνοεπίθεση»
Απειλή η Ρωσία για τις ΗΠΑ, λένε στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ
Share
εκτύπωση  
Ουάσινγκτον 
Απειλή για τις ΗΠΑ θεωρούν τη Ρωσία ο υπουργός Άμυνας και ο επικεφαλής υπηρεσίας πληροφοριών του Ντόναλντ Τραμπ. Την ώρα που ο εκλεγμένος πρόεδρος δέχεται επικρίσεις για την χαλαρή στάση που επιδεικνύει σε μία πιθανή προσέγγιση με τη Ρωσία, οι υποψήφιοι για τις σημαντικότερες κυβερνητικές θέσεις μοιάζουν να θέλουν να καθησυχάσουν τις επιτροπές της Γερουσίας που θα εγκρίνουν τους διορισμούς τους.

Μιλώντας σε επιτροπή στη Γερουσία -ενόψει της έγκρισης του διορισμού τους-, ο στρατηγός Τζέιμς Ματίς, επιλογή του Τραμπ για το υπουργείο Άμυνας, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ δέχεται τη μεγαλύτερη επίθεσή του από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Τόνισε, μάλιστα, ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να διχάσει τα κράτη του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, ο Μάικ Πομπέο, ο οποίος αποτελεί την επιλογή του Τραμπ για την ηγεσία της CIA, δήλωσε ότι η Μόσχα αποτελεί απειλή για την Ευρώπη και ότι έχει «επιθετικές διεκδικήσεις» στην Ουκρανία.

«Πιστεύω ότι τώρα το πιο σημαντικό είναι να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα του τι ακριβώς αντιμετωπίζουμε με τον κ. Πούτιν και να αναγνωρίσουμε ότι προσπαθεί να διασπάσει τη Βορειο-Ατλαντική Συμμαχία και να λάβουμε τα βήματα, τα διαβαθμισμένα βήματα, διπλωματικά, οικονομικά και στρατιωτικά και βήματα εντός της Συμμαχίας, για να συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας και να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας όπου χρειάζεται» σημείωσε ο Τζέιμς Ματίς.

«Πιστεύω ότι (το ΝΑΤΟ) είναι αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη επίθεση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, από τη Ρωσία, από τρομοκρατικές οργανώσεις και από τα όσα κάνει η Κίνα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας» πρόσθεσε.
Ο Ματίς, γνωστός ως «Τρελό Σκυλί», είχε ηγηθεί της αιματηρής μάχης στη Φαλούτζα του Ιράκ το 2004 και στο... βιογραφικό του περιλαμβάνεται η δήλωση ότι «έχει πλάκα να πυροβολείς κάποιους ανθρώπους». Εάν ο διορισμός του εγκριθεί θα είναι ο πρώτος στρατιωτικός που αναλαμβάνει το υπουργείο Άμυνας εδώ και 50 χρόνια. Μάλιστα, η επιτροπή θα πρέπει να εγκρίνει εξαίρεση του κανόνα που ορίζει ότι πρώην στρατιωτικοί πρέπει να περιμένουν επτά χρόνια πριν γίνουν επικεφαλής του Πενταγώνου.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Πομπέο είπε ότι έχει «πλήρη εμπιστοσύνη» στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και σημείωσε ότι θεωρεί σωστή την εκτίμησή τους ότι η Ρωσία ενεπλάκη στην διαδικασία των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Ο Πομπέο σημείωσε ότι η Μόσχα θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη για τις επιθέσεις στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών.
Μάλιστα, ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός έσπευσε να επικρίνει τη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία, να πει ότι αποτελεί απειλή για την Ευρώπη και να την κατηγορήσει ότι «δεν έκανε σχεδόν τίποτα» για να καταστρέψει το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc