4 βραβεία και 15 έπαινοι στον διαγωνισμό καινοτομίας από ΣΕΒ και Eurobank

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 

4 βραβεία και 15 έπαινοι στον διαγωνισμό καινοτομίας από ΣΕΒ και Eurobank

Στιγμιότυπο από την απονομή των Βραβείων.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων του 3ου διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» που συνδιοργάνωσαν ΣΕΒ και Eurobank.

Στον διαγωνισμό αξιολογήθηκαν συνολικά 161 προτάσεις (από τις 208 που υποβλήθηκαν), οι οποίες πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις από 89 διακεκριμένα μέλη της επιστημονικής κοινότητας και με βάση την αξιολόγηση αυτή αναδείχθηκαν οι προκριθείσες υποψηφιότητες για τα 4 Βραβεία και τους 15 Επαίνους.

Στην Εφαρμοσμένη Ερευνα βραβεύθηκαν:

• Α΄ Βραβείο στον κ. Προκόπιο Μανιάτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Φαρμακευτικό Τμήμα, για το νέο τεστ μέτρησης των υγειοπροστατευτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου.

• Β΄ Βραβείο στον κ. Χρήστο Αγγελόπουλο του Ινστιτούτου Επιστημόνων Χημικής Μηχανικής (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) για τη συσκευή Ψυχρού Πλάσματος, για την ταχεία, αποτελεσματική και φθηνή απορρύπανση ισχυρά ρυπασμένων εδαφών.

Στην Καινοτομία βραβεύθηκαν:

• Α΄ Βραβείο στον κ. Λάμπρο Βαρούχα της ΕΛΒΑΛ, για τον σχεδιασμό και την παραγωγή ανάγλυφων φύλλων αλουμινίου με κατάλληλες ιδιότητες για χρήση σε πατώματα φορτηγών ψυγείων.

• Β΄ Βραβείο στην κ. Ιωάννα Ζεργιώτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στον Τομέα Φυσικής και στην ομάδα Υλικών και Μικροκατεργασίας με Λέιζερ, για την έξυπνη τεχνική εκτύπωσης λειτουργικών υλικών και μικροδιατάξεων με Laser.

Στην παρουσίασή του ο αναπληρωτής υπουργός Ερευνας και Καινοτομίας κ. Κώστας Φωτάκης σημείωσε ότι «η έρευνα και καινοτομία μπορεί να αποτελέσουν απάντηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την επόμενη μέρα, μετά την κρίση». Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας στην παρέμβασή του σημείωσε ότι: «δυστυχώς, η Ελλάδα, εξακολουθεί να υστερεί σημαντικά στους δείκτες της έρευνας και της καινοτομίας. Επείγει να κάνουμε άλματα σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις μας τον τομέα αυτόν. Η νέα γενιά επενδύσεων θέλει την καινοτομία ως αναγκαίο συστατικό της». Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Φ. Καραβίας υπογράμμισε: «Σήμερα παρά ποτέ, η οικονομία έχει ανάγκη από καινοτομία και από επιχειρήσεις, που θα μεταφέρουν τη γνώση και το προϊόν της έρευνας στην παραγωγή. Πλέον όλο και περισσότερο αναγνωρίζεται ότι η υγιής επιχειρηματικότητα είναι αυτή που δημιουργεί ταυτόχρονα αξία για τους πελάτες της επιχείρησης, τους εργαζόμενους σε αυτή, τους μετόχους και τελικά στην κοινωνία ολόκληρη». Ο διαγωνισμός «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» αποτελεί πρωτοβουλία του ΣΕΒ και της Eurobank που ξεκίνησε το 2010, στην καρδιά της κρίσης, με σκοπό αφενός να αναδείξει και να στηρίξει κάθε καινοτόμα επιστημονική δραστηριότητα υψηλού επιπέδου και αφετέρου να συνδράμει στην προσπάθεια προσέλκυσης ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»