τρεις ανδρες διέσχισαν την Σαχάρα τροχάδην σε 111 μέρες.

Τρεις άνδρες διέσχισαν τη Σαχάρα τροχάδην σε 111 ημέρες

Τρεις άνδρες από τον Καναδά, την Ταϊβάν και τις ΗΠΑ διέτρεξαν 7.500 χιλιόμετρα (4.700 μίλια) μέσω της ερήμου της Σαχάρας προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη στο πρόβλημα της έλλειψης πρόσβασης στο πόσιμο νερό, σε πολλές χώρες τις οποίες διέσχισαν. Ο Αμερικανός Τσάρλι Ενγκλ από τη Βόρεια Καρολίνα, ένας από τους τρεις δρομείς, είπε ότι το "τρίο" διέσχισε την Αφρική από το Σεντ Λούις στη Σενεγάλη έως τις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας σε 111 ημέρες, τρέχοντας κατά 98% και βαδίζοντας σε ποσοστό 2%, όταν αναγκαζόταν λόγω μιας αδιαθεσίας ή ενός δύσβατου εδάφους.

Ο δρομέας είπε ότι ο 38χρονος Ρέι Ζαχάμπ από τον Καναδά και ο 30χρονος Κέβιν Λιν από την Ταϊβάν έφθασαν σε θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας χθες, Τρίτη, πριν κατευθυνθούν σε ξενοδοχείο του Καΐρου.

Αναχώρησαν από την ακτές του Ατλαντικού στις 2 Νοεμβρίου του 2006 και ταξίδεψαν μέσω Σενεγάλης, Μαυριτανίας, Μαλί, Νίγηρα, Λιβύης και Αιγύπτου. Δύο αυτοκίνητα γεμάτα καύσιμα και νερό τούς συνόδευαν. "Ουδέποτε μπήκαμε σε αυτοκίνητο ή ανεβήκαμε σε ζώο για τη μεταφορά μας", διευκρίνισε ο Ενγκλ.

Τις περισσότερες φορές στο ταξίδι τους δεν υπήρχε δρόμος να περάσουν και μερικές φορές η ομάδα για μέρες δεν συναντούσε "ψυχή". Η προσπάθεια των δρομέων, στόχος των οποίων ήταν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στο θέμα της έλλειψης πρόσβασης στο πόσιμο νερό σε πολλές χώρες, υποστηρίχθηκε από την ONE, μια εκστρατεία που ξεκίνησε στις ΗΠΑ για την καταπολέμηση της φτώχειας στον κόσμο και της μάστιγας του AIDS καθώς και του ιού HIV που προκαλεί τη νόσο. Η ομάδα δεν συγκεντρώνει χρήματα για τους σκοπούς αυτούς.

Και οι τρεις δρομείς είχαν εξαντλητικό πρόγραμμα, με μικροτραυματισμούς και κυρίως εντερικά προβλήματα. "Οποιοσδήποτε έχει κατασκηνώνει, ξέρει ότι είναι δύσκολο σε όλα να τηρούνται οι συνθήκες σωστής υγιεινής και το σώμα μας είναι υπό μεγάλη ένταση και κόπωση. Όλοι μας έχουμε χάσει πολύ βάρος. Εγώ έτρωγα όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Ωστόσο τρέχοντας 45 μίλια καθημερινά η απώλεια του βάρος ήταν μεγάλη". Ο 44 χρονος Ενγκλ είναι τηλεοπτικός παραγωγός και ερασιτέχνης μαραθωνοδρόμος, ο Ζαχάμπ είναι επαγγελματίας προπονητής και ο Λιν κάνει το μεταπτυχιακό του στη φυσιολογία.
Πηγή ΑΠΕ 22/02/2007 12:19 πμ

απο τα περίεργα του κόσμου. www.lornion.blogspot.com

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»