2007.2.25

25 /2/2007. Σταχυολογήματα από το διαδίκτυο. Ενας πρέσβυς της Ελλάδος εφτασε στην δύση της αμερικανικής Ηπείρου προσκεκλημένος από πανεπιστήμια και οργανισμούς για σειρα ομιλιών και διαλέξεων .Είχε συναντήσεις εν τοσούτω και συνομιλίες με παράγοντες ,δημάρχους,ακόμη με τον κυβερνήτη της Αριζόνα, με διαμορφωτές της κοινής γνώμης΄.μη παραλείψας και το ελληνοαμερικανικό σκέλος σάυτή του την εξοδο.Προφανώς οι συνομιλίες και οι διαλέξεις του να είχαν σαν κεντρικό άξονα την σημερινή θέση της χώρας στην παγκόσμια σκηνή ,αλλά σαν κοινό πολίτη το γεγονός με ξένισε ,μη όντας συνηθισμένος σε τέτοιες πρωτοβουλίες πρεσβευτών.Φαίνεται πως στα ευαίσθητα πόστα τοποθετούνται άνθρωποι δοκιμασμένοι που μπορεί η πολιτεία να τους εμπιστεύεται.Και ο κ. Μαλλίας είναι άξιος παντός επαίνου.γιάυτή του την παρουσία στη δυτική Αμερική. Ο ακαδημαικός Αγγελος Χανιώτης στο πανεπιστήμιο της Χαιδελβέργης που πρόσφατα μετακόμισε στην Οξφόρδη της Αγγλίας πιστεύει πως τα πανεπιστήμια έχουν χάσει την αίγλη τους από την υπερπληθώρα φοιτητών ,την εντός των παναπιστημιακών χώρων γραφειοκρατία και την υποχρηματοδότηση. Καθ΄’όσον δε αφορά τα της Ελλάδος πανεπιστήμια ένας φίλος στο ιντερνέτ εγραφε χτές σε απάντηση ενός νιόφερτου στην σελίδα.
To αν θα φτιάξει η εκκλησία, ο Βαρδινογιάννης, ο Χριστοδουλόπουλος πανεπιστήμια εγώ θεωρώ πως δεν πέφτει λόγος σε κανέναν. Τι σε νοιάζει εσένα ρε φίλε, μήπως θα σε σπουδάσουν με το ζόρι;

Αν υπάρχει ένα θέμα με αυτό το ζήτημα είναι το ότι ασχέτως αν φτιαχτούν ή όχι ιδιωτικά πανεπιστήμια η κυβέρνηση δεν επενδύει κανένα σοβαρό κεφάλαιο στην παιδεία. Δηλαδή η υπόθεση μυρίζει "αρπαχτή". Αν και φοβάμαι πως και να επενδύσει λεφτά στην παιδεία, οι τεμπελχανάδες οι καθηγητές θα οδηγήσουν τις καταστάσεις εκεί που είναι και σήμερα. Δεν περιμένω και τίποτα καλύτερο από αρρωστημένα κομμούνια και βολεμένους πρασινοφρουρούς. Και μιλώ για καθηγητές αποκλειστικά, καθώς οι κάφροι οι φοιτητές που θα τα κάψουν όλα, είναι ευθύνη δική τους και μόνο. Επειδή κάποτε έζησα την πρώτη κατάληψη που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, μπορώ να υπογράψω πως ήταν καθοδηγούμενο έργο καθηγητών-τεμπελχανάδων. Ένα καλό νομοσχέδιο θα είναι να δουλεύουν σε εργοστάσιο για κανένα 6μηνο για να δούνε πως είναι η κανονική δουλειά. Γιατί ιδεολογία από μόνιμους τεμπέληδες δεν γίνεται.

Πάραυτα όταν δεν είχα ούτε τσιγάρα να πάρω η εκκλησία με σπούδασε δωρεάν υπολογιστές, πράγμα που δεν έκανε το κράτος. Αν έχεις πρόβλημα και μ' αυτό εγώ πάω πάσο.

Αν έχεις πάλι σχέση με Παλλάδες, Δίες, αρχαιοβαρεμένους και λοιπούς αρχαιόπληκτους, προσωπικά δεν είμαι καθόλου φιλικός με τέτοιους πορωμένους διότι αν και μικρά παιδιά, κουβαλάνε μυαλά που κουβαλάνε οι γριές στις εκκλησίες. Μεγάλη πόρωση. Ισλάμ. Άσε που δεν ασχολούνται με την δική τους θρησκεία καθόλου, προτιμάνε να ασχολούνται με τις θρησκείες των άλλων. Δεν είσαι κανένας τέτοιος έτσι; Γιατί έχω βαρεθεί να διαβάζω για παπάδες και για γεγονότα του 1135. Έχουν καταντήσει κουραστικοί.

Υ.Γ
Το επίπεδο των σπουδών στα ΤΕΙ εμένα τουλάχιστον έχει περάσει στο πετσί μου. Όχι επειδή κινδυνεύω καθημερινά με τον κάθε στόκο που κάνει πρακτική και δεν ξέρει ούτε πρόσθεση, αλλά επειδή δεν είναι δυνατόν να τελειώνεις ΤΕΙ και να μην ξέρεις ούτε τα βασικά της ορθογραφίας. Οπότε μάλλον είναι άστοχες οι συγκρίσεις.


Υ.Γ 2
Τι εννοείς ότι στα πανεπιστήμια της εκκλησίας πρέπει να είσαι ΧΟ;
Μήπως θα πήγαινε να σπουδάσει κανένας μουσουλμάνος; Κομμουνιστικές μαλακίες. Κουβέντα να γίνεται. Τάδε έφη φίλος σε σελίδα ,να έτσι για να καταλαβαίνουμε πως μιλάμε και γιατί μιλάμε, έχοντας τι σαν βάση και λέγοντας τι? Επιμέλεια παρουσίασης. Λορνιόν. http://lornion.blogspot.com

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»