Μερικές αλήθειες

Μερικές αλήθειες. 28η 8/βρίου μια μέρα ιστορική και φωτεινή για την Ελλάδα του 20ου αιώνα .Ιστορική γιατί κατέδειξε στον κόσμο πως σε τούτο το κομμάτι γης ζούν άνθρωποι ελευθεροι αντί οιουδήποτε τιμήματος ,φωτεινή γιατί η λαμπρότητα που σκορπίστηκε στις εσχατιές στης γης φώτισε ψυχές και πρόσωπα σε πανανθρώπινη αντίσταση κατά της βίαςτης φωτιάς και του μετάλου. Και δεν ηταν παίξε-γέλασε η ελληνική αντίσταση και στους δυο εισβολείς τότες. Ηπορεία του πολέμου απέδειξε πως ο παράγοντας χρόνος ήταν καθοριστικός , με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις για τους συνεταίρους του άξονα.Ολα αυτά τα σημαντικά, τα χρωστάνε οι μεγόλοι του σήμερα στην μικρή Ελλάδα,άλλωστε είναι ομολογημένα απο τους τότε ηγέτες τους ,αλλάζει πως αργότερα ξεχνούμε την Ιστορία ,αυτήν που γράφει τα δικά μας και τα δικά τους.και που αναθυμιούνται στις σημαδιακές επετείους. Ο ελληνικός λαός εστειλε τα παιδιά του στα μέτωπα ,πέσανε στα πεδία των μαχών και τα οστά τους αναζητούμενα δεν έχουν ακόμη περισυλλεγεί.. Οι ανδριάντες του Δαβάκη έχουν περισσότερη τιμή στην Ηπειρο απ'ότι στην ιδιαίτερη πατρίδα του,ό που ομοίωμά του έχει καταντησει των σκοπευτών το στόχαστρο .Του Ι.Μεταξά ο ανδριάντας είχε την τύχη να δεθεί για να γκρεμιστεί από το βάθρο του, όπου συρόμενος από οχλο αλαλαζόντων (δημοκρατών) να πάρει θέση στα σκουπίδια .Εμείς που τυχαίνει να θυμούμαστε τις ενδοξες εκείνες μέρες του 1940 ,γιατί τις ζήσαμε ,αναρωτιόμαστε .Μήπως ήταν καλίτερα τότες που ο δικός μας κόσμος ,καίτοι φτωχός μα γεμάτος αρετή , τολμούσε τα μεγάλα ,τα γεναία? Λορνιόν.- www.lornion.blogspot.com

Comments

Anonymous said…
Περίεργο.. Και εγώ που νόμιζα ότι η ιδεολογία του Μεταξά δεν διέφερε και τόσο από αυτή των δυνάμεων του άξονα.

Ήταν, λέτε, πιο ηθικοί οι άνθρωποι στα χρόνια τα παλιά. Ναι, όπως επίσης ήταν αναλφάβητοι, θρησκόληπτοι και σαφώς πιο έτοιμοι να σφάξουν ή να πεθάνουν οι ίδιοι σαν τα πρόβατα, ανά μυριάδες, για τα χρώματα ενός φλάμπουρου.
lornion said…
διαφορά αντιλήψεων ,διαφορά εποχών μα και διαφορά στην ψυχολογία των ανθρώπων. Τότενες φίλε yanni είπανε να μην αφίσουν τον εχθρό να περάσει στο σπίτι τους μέσα, κι¨ασε τα φλάμπουρα και τα πρόβατα ,* ελαφρές και εύκολες κουβέντες *σεις σήμερα που κοινωνικά ,και μορφωτικά αναβαθμιστήκατε που γνωρίσατε τον διεθνισμό και την παγκοσμιότητα είστε νομίζω μακρυά στην κρίση σας από τα τότες συμβάντα. και πιο κοντά στην θεώρηση του παρόντος.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc