Τόμσεν προς αγορές: Αν η Ελλάδα τηρήσει το Μνημόνιο δεν θα την εγκαταλείψουμε

Ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η στήριξη της Ελλάδας και μετά το 2013 άφησαν χθες οι εκπρόσωποι της τρόικας, μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές του Λονδίνου.

Ο κ. Πολ Τόμσεν, στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που μαζί με τον κ. Σερβάας Ντερόζ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνοδεύουν τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου στις συναντήσεις με ξένους επενδυτές στην Ευρώπη, είπε ότι εάν η Ελλάδα εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση στις αγορές, αλλά έχει εφαρμόσει το Μνημόνιο, τότε θα εξεταστούν οι επιλογές στήριξής της.

Οι ελεγκτές της τρόικας θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα προς τις αγορές ότι η Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα, εάν αυτή έχει εν τω μεταξύ κάνει όσα έχουν συμφωνηθεί. Επίσης, απέρριψαν την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι πρόθεση της Ελλάδας είναι να επανέλθει σταδιακά στις αγορές με έκδοση ομολόγου εντός του 2011, ενώ προανήγγειλε την έκδοση ομολόγου της διασποράς, το οποίο θα απευθύνεται σε Ελληνες του εξωτερικού. Οι παρουσιάσεις σε ξένους επενδυτές συνεχίζονται σήμερα σε Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Μόνιμοι επιτηρητές

Εξειδικευμένα στελέχη του που θα παρακολουθούν την εφαρμογή των μέτρων για τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και του συστήματος ελέγχου των δημοσίων δαπανών προτίθεται να τοποθετήσει το ΔΝΤ στο υπουργείο Οικονομικών.

kathimerini

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc