Καταγγελίες για σκευωρίαΓεύση από μετεκλογικό σκηνικό λόγω… κοντέινερς!

Μια ακόμη γεύση το τι μέλλει γενέσθαι μετά τις εκλογές σε περίπτωση που στη Βουλή βρεθεί ένα μωσαϊκό δυνάμεων, έλαβε χθες η χρεοκοπημένη Ελλάς. 

Αυτή τη φορά, η διαφωνία εκδηλώθηκε μεταξύ του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκη Βορίδη και του συναδέλφου του στην κυβέρνηση Μ. Χρυσοχοΐδη, αλλά και του ίδιου του υφυπουργού του, του Γιάννη Μαγκριώτη, με αφορμή την αποφασισθείσα χρησιμοποίηση κοντέινερς, προκειμένου να στεγαστούν οι πρώτοι χίλιοι παράνομοι μετανάστες στο κέντρο προσωρινής κράτησης της Αμυγδαλέζας. 

Ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι τα κοντέινερς δεν ανήκουν στην δικαιοδοσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά στο δικό του υπουργείο και έχουν κατασκευαστεί στο πλαίσιο του αντισεισμικού σχεδιασμού. 

Είπε μάλιστα πως ο κ. Μαγκριώτης, ήταν γνώστης του θέματος και ο ίδιος με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τού παραχωρεί τη χρήση των κοντέινερς, αντί του ποσού των 6 εκατ. ευρώ. 

Επιπλέον, ο κ. Βορίδης κατήγγειλε «σκευωρία πίσω από την πλάτη του» των δύο υπουργών του ΠΑΣΟΚ και του γ.γ. Υποδομών Γιάννη Οικονομίδη, για καθαρά εκλογικά οφέλη, και εμφανίστηκε αποφασισμένος όχι μόνο να μην επιτρέψει τη χρησιμοποίηση των κοντέινερς, αλλά και να τα απομακρύνει από τη συγκεκριμένη θέση, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει ήδη έτοιμο κονδύλι ύψους 173.000 ευρώ για τη μετακίνησή τους. 

Σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Βορίδη, δεν μπορεί να επιτρέψει τη χρησιμοποίηση των κοντέινερς, γιατί όπως διερωτήθηκε «αν, ο μη γένοιτο, γίνει κάποιος σεισμός, τι θα γίνει με τους σεισμοπλήκτους». 

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος επανήλθε με προτάσεις για αλλαγές του πολιτικού συστήματος, μέσω «βαθιάς και ολικής» αναθεώρησης του Συντάγματος (που για κάποιο λόγο δεν επιτεύχθηκε στις δύο προηγούμενες αναθεωρήσεις). 

Πάντως, ενώ στην Ελλάδα συμβαίνουν όλα αυτά – και άλλα πολλά – στο Ινστιτούτο Αρχαιολογίας του University College London (UCL) διεξάγονται συζητήσεις για την κρίση στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και την καμπάνια του Συλλόγου «Τα μνημεία δεν έχουν φωνή. Εσύ έχεις». 

Μάλιστα, μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων προχώρησαν σε διαμαρτυρία κατά των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα και υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα μέσα στην αίθουσα όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο. 

Μαζί με Έλληνες φοιτητές και με μέλη της κίνησης «Coalition of Resistance» και της καμπάνιας «Greece Solidarity Campaign» τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ανήρτησαν πανό μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα με το σύνθημα «Can't pay, won't pay. Solidarity with Greece» (Δεν μπορούν να πληρώσουν, δεν θα πληρώσουν. Αλληλεγγύη με την Ελλάδα).    www.elzoni.gr
 

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc