Ζητείται σοβαρότης…..

Share
Μια βδομάδα πριν τις εκλογές και το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στερείται σοβαρότητας. Εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά, που προσπαθεί να μιλήσει για ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα, τα άλλα κόμματα διαγωνίζονται σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ πολιτικής ανευθυνότητας με μόνο στόχο την ακυβερνησία για να μπορέσουν να αποσπάσουν κάποιο λάφυρο  την επομένη των εκλογών.
Ο Βενιζέλος, εδώ και καμιά δεκαριά μέρες, κλαψουρίζει  επειδή η ΝΔ, αρνείται να συμμετάσχει σ΄ένα προσχηματικό και κατ’ ευφημισμό διάλογο. Έτσι, αντί να μιλάει για την ουσία επικεντρώνεται στις διαδικασίες. Μου θυμίζει τα χρόνια μου στο Πανεπιστήμιο. Καμιά φορά οι συζητήσεις «επί της διαδικασίας» κρατούσαν τόση ώρα, ώστε όταν μπαίναμε στην ουσία, είχε αδειάσει το αμφιθέατρο!
Από την άλλη, χωρίς ίχνος σοβαρότητος υπόσχεται να μας βγάλει από το μνημόνιο…εντός τριετίας! Ποιος; Ο άνθρωπος που δεσμευόταν δημοσίως ότι δεν πάρει άλλα μέτρα και ότι θα έχουμε πλεόνασμα το πρώτο τρίμηνο του 2012! Τον  έχω ρωτήσει και άλλες φορές: Ας μας πεί  μια του εκτίμηση, ως Υπουργού Οικονομικών, που έπεσε …μέσα! Μια δέσμευσή του που τήρησε! Στο μόνο πράγμα που ήταν συνεπής, ήταν η …ασυνέπειά του!
Ο Αλέξης Τσίπρας φαντάζει εαυτόν Πρωθυπουργό! Δεν είναι κακό! Τα καφενεία είναι γεμάτα από πρωθυπουργούς μιας μέρας! Και ονειρεύεται   πολυμετοχικά κυβερνητικά σχήματα με την συντρόφισσα Αλέκα και τον επαναστάτη Πάνο! Για μια Αριστερή πρόταση διακυβέρνησης! Ουδείς ψόγος!  Ο καθένας δικαιούται να ονειρεύεται, ακόμα και αν χτίζει παλάτια στην άμμο.  Όμως, στην πολιτική τα πράγματα είναι δεδομένα και τα νούμερα της  κοινοβουλευτικής αριθμητικής αμείλικτα. Δεν βγαίνουν! Μήπως τελικά ο Αλέξης ρίχνει στην πυρά αυτά τα σενάρια για να συνεργαστεί στο τέλος με το ΠΑΣΟΚ; Γιατί άμα μπήκε μέσα του ο …διάβολος του κυβερνητισμού, τότε μπορεί να συνεργαστεί με όλους! Εδώ προσφέρεται να τα βρεί με τον Καμμένο!
Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ από την Πάτρα διακήρυξε ότι στις 7 Μαΐου θα αναλάβει τις ευθύνες διακυβέρνησης της χώρας! Που το στηρίζει αυτό; Προφανώς στον αέρα που του έδιναν  οι δημοσκοπήσεις. Ας του θυμίσει κάποιος ό,τι και στον Τσίπρα κάποτε έδιναν 20% και στον Αβραμόπουλο, ομοίως! Για φανταστείτε μια κυβέρνηση Καμμένου την 7η Μαΐου;
Η Παπαρήγα δηλώνει πάλι ότι δεν θα συμμετάσχει σε καμιά κυβέρνηση και πως αν της δοθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα την καταθέσει αμέσως. Καταρχήν αυτό συνιστά πρόκληση προς τη δημοκρατική λειτουργία του Συντάγματός μας, αλλά πέραν αυτού, τότε γιατί συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία, αφού δεν φιλοδοξεί να κυβερνήσει;
O γνωστός Καρατζαφέρης προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του και ως συνήθως ψαρεύει σε θολά νερά. Αλήθεια, εκείνος ο Κύρτσος μήπως έχει …εξαφανισθεί κάπως; Γιατί δεν τον βλέπω όσο δραστήριο θα περίμενα.
Ο Φώτης Κουβέλης έχει αλλάξει εκατό φορές θέσεις. Άλλες φορές είναι ανοικτός για συνεργασίες και άλλες πάλι όχι! Επιτέλους, ας μας πεί τι θέλει για να τελειώνουμε! Μυστικό το κρατάει; Η μισή κοινοβουλευτική του ομάδα ήταν με το ΠΑΣΟΚ. Ως ανάχωμά του λειτουργεί!
Η Ντόρα  περιφέρεται στα κανάλια και αυτοεπαίρεται οτι το κόμμα της είναι το πρώτο που μίλησε ευθαρσώς για τις συνεργασίες. Συγνώμη, αλλά ένα κόμμα που δεν μπαίνει στη Βουλή γιατί άλλο θα μπορούσε να μιλήσει; Για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας;
Εκείνη η έρμη η Κατσέλη (που δεν έχει ούτε το ένα δέκατο της προβολής που τα ΜΜΕ γενναιόδωρα προσφέρουν στη Ντόρα) αγωνίζεται να μας πείσει ότι το Μνημόνιο ήταν …κακό, ενώ το υπηρέτησε ως Υπουργός! Αμάν μ΄αυτούς τους Πασόκους!  Όταν χάνουν το υπουργιλίκι, ανοίγουν τα στόματά τους!
Αν η προεκλογική εκστρατεία κρατούσε δυο-τρείς βδομάδες παραπάνω, οι περισσότεροι απ’ αυτούς θα έψαχναν την ψήφο τους το βράδυ των εκλογών. Προσωποπαγή σχήματα, εσμός ετερόκλητων συμφερόντων, σήκωσαν σημαίες ευκαιρίες και προσπαθούν να κοροϊδέψουν ένα ταλαιπωρημένο λαό, που έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια της αντοχής του.
Ντροπή….
Αυτοί οι άνθρωποι θα σχηματίσουν κυβέρνηση και θα κληθούν να χειριστούν πολύπλοκα οικονομικής φύσεως προβλήματα την επομένη των εκλογών; Ποιός θα τους πάρει στα σοβαρά;
 Αδέξιος Δεξιός
This entry was posted in Επισημαίνουμε. Bookmark the permalink.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc