η καρδιά της Ελλάδος και των κατοίκων της.

το κανάλι ARTE παρουσιάζει ολημερίς την χώρα τωνΕλλήνων.                                                 Από τις πρώτες πρωινές ώρες, το κανάλι δείχνει σε Ελβετία, Βέλγιο, Αυστρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες την «καρδιά» της Ελλάδας και των κατοίκων της, μέσα από 17 ντοκιμαντέρ -εκ των οποίων οκτώ σε πρώτη προβολή- τα οποία υπογράφουν κυρίως Έλληνες σκηνοθέτες και παραγωγοί, στο πλαίσιο της συμφωνίας συμπαραγωγών μεταξύ του ARTE και της ΕΡΤ.
Το πρόγραμμα παρουσιάζει στα γερμανικά η Ελληνίδα δημοσιογράφος Δήμητρα Κουζή και περιλαμβάνειβραβευμένα ντοκιμαντέρ όπως το «Ένα βήμα μπροστά» του Δημήτρη Αθυρίδη, με θέμα τον εκλογικό αγώνα του δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, το «Little Land» του Νίκου Νταγιαντά, με θέμαάνεργους Αθηναίους που δοκιμάζουν νέους τρόπους ζωής στην Ικαρία, την ταινία δρόμου του Κίμωνα Τσακίρη «Ομορφιές και δυσκολίες», το ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου «Food for Love» για τρεις Ελληνίδες μαμάδες που μαγειρεύουν για τα ενήλικα παιδιά τους τα οποία σπουδάζουν μακριά από το πατρικό τους σπίτι, το «Νέο ξεκίνημα α λα ελληνικά», με πρωταγωνιστές τέσσερις Έλληνες που διαθέτουνκαινοτόμες ιδέες και επιχειρηματικό πνεύμα και το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων» με θέμα τον πρώτο υπολογιστή της αρχαιότητας. Το αφιέρωμα συμπληρώνουν οι ταινίες μυθοπλαστίας «Ακαδημία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτου και «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα.
«Πρόκειται για ταινίες με ελληνική ματιά... Ως συντάκτρια, διερωτήθηκα ποιες επιπτώσεις έχει η κρίση στη ζωή τους και θέλησα να κατανοήσω την κατάσταση από τη δική τους προοπτική. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της ημέρας είναι ότι δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές του ARTE στη Γαλλία, τη Γερμανία και σε πολλές άλλες χώρες, να δουν τα πράγματα μέσα από την ελληνική οπτική γωνία», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Μαντλέν Αβραμουσίς, παραγωγός του αφιερώματος.

Ακολουθούν περισσότερα άρθρα της κατηγορίας

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»