φλόγα από φυσικό αέριο.......


Φλόγα από το φυσικό αέριο στο τεμάχιο 12 στα μέσα Σεπτεμβρίου, λέει ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου
Στα μέσα Σεπτεμβρίου τοποθετείται από την εταιρεία Noble ότι θα είναι εφικτό το άναμμα φλόγας από φυσικό αέριο στο τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.
Ο υπουργός ανέφερε είπε ότι το άναμμα της φλόγας θα γίνει προκειμένου να ελεγχθεί η πίεση και η ποιότητα του φυσικού αερίου. Εξάλλου, ο κ. Λακκοτρύπης χαρακτήρισε κομβικής σημασίας την επιβεβαιωτική γεώτρηση που διεξάγεται στο τεμάχιο 12, γιατί, όπως είπε, «είναι η πρώτη ανακάλυψη γηγενών κοιτασμάτων και ευελπιστούμε ότι θα είναι τα πρώτα αποδεδειγμένα κοιτάσματα στο σύντομο χρονικό διάστημα».
Αναφερόμενος στα τεμάχια 2,3 και 9, για τα οποία δόθηκε άδεια ερευνών στην ιταλοκορεατική κοινοπραξία ENI/KOGAS, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι θα αρχίσει στις αρχές Σεπτεμβρίου τις σεισμικές έρευνες, με τις ερευνητικές γεωτρήσεις να αναμένονται το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Για τα τεμάχια 10 και 11, που είναι αδειοδοτημένα στη γαλλική ΤΟΤΑL, ο υπουργός είπε ότι ο γαλλικός κολοσσός έχει ήδη αρχίσει τις σεισμικές έρευνες, προσθέτοντας ότι η ΤΟΤΑL θα αρχίσει ερευνητικές γεωτρήσεις το δεύτερο τρίμηνο του 2015.
Τόνισε, όμως, ότι η ΤΟΤΑL θα ερευνήσει πρώτα για πετρέλαιο στο τεμάχιο 10 και μετά για φυσικό αέριο. Όπως εξήγησε, η διαφορά του πετρελαίου με το φυσικό αέριο είναι πως «όταν βρεις πετρέλαιο σημαίνει ότι όλο το σύστημα της λεκάνης της Λεβαντίνης έχει πετρέλαιο». Για το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι το τερματικό βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού για να καταστεί η Κύπρος ενεργειακό κέντρο της περιοχής.kathimerini

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc