Το Hollywood Report αποθεώνει .........

Το Hollywood Report αποθεώνει τον Εκτορα Λυγίζο – Η ταινία του υποψήφια για Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας;

Το Hollywood Report αποθεώνει τον Εκτορα Λυγίζο – Η ταινία του υποψήφια για Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας;

27.08.2013 09:07
«Mε νεύματα από τον Αλμπέρ Καμί και τον Ντοστογιέφκσι » όπως γράφει το ρεπορτάζ, η ταινία του Εκτορα Λυγίζου «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τον θεατή.
Το ρεπορτάζ, αφού αναφέρεται εκτενώς στο θέμα της ταινίας, αλλά και στις πολλαπλές βραβεύσεις που έχει ήδη εξασφαλίσει, επισημαίνει ότι η ταινία αποτελεί μια απάντηση ουσιαστικά στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, με την ανεργία να ανέρχεται στο 27%, ποσοστό που είναι υψηλότερο και από την ανεργία στις ΗΠΑ κατά τo κραχ του 1929. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως πως η ταινία αποτελεί την ελληνική υποψηφιότητα για την κατηγορία ξενόγλωσσων ταινιών στην 86η Απονομή βραβείων Οσκαρ.
Πάντως μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος και στον Γιάννη Ζουμπουλάκη ο διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Γρηγόρης Καραντινάκης δήλωσε:«Καμία υποβολή δεν έχει γίνει προς το παρόν επισήμως από το Υπουργείο Πολιτισμού προς την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου».Οπως επισημαίνει το ρεπορτάζ αυτό δεν σημαίνει πως η ταινία δεν παραμένει όντως το φαβορί για την ελληνική υποψηφιότητα, όμως απόφαση προς το παρόν δεν έχει ληφθεί.


Πηγή: Το Hollywood Report αποθεώνει τον Εκτορα Λυγίζο – Η ταινία του υποψήφια για Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας; | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/119619#ixzz2dFfand8a

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»