Οι δανειστές απαιτούν να μπει......

Οι δανειστές απαιτούν να μπει η ελληνική περιουσία ενέχυρο για τα δάνεια

Share

Αμετανόητοι ορισμένοι ξένοι συνεχίζουν να προσβάλλουν την Ελλάδα και να επαναφέρουν απαιτήσεις που νομίζαμε ότι είχαν ξεχαστεί. Είχαμε καιρό να ακούσουμε από κάποιους να απαιτούν να μπει η ελληνική δημόσια περιουσία ως ενέχυρο για τα δάνεια που μας δίνουν, ωστόσο, κάποιοι θέλουν να το ξαναζεστάνουν. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle, ο Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων (BDI) επαναφέρει την πρότασή του πέρι αποπληρωμής του ελληνικού χρέους μέσω εκποίησης περιουσιακών στοιχείων.
Μιλώντας στην εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine, o επικεφαλής του συνδέσμου, Ούλριχ Γκρίλλο δηλώνει ότι «στην Ελλάδα υπάρχει κρατική περιουσία αξίας πολλών εκατοντάδωνεκατομμυρίων ευρώγια παράδειγμα επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειαςλιμάνιααεροδρόμια ήάλλα ακίνητα» και προτείνει να μεταφερθούν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης ESM, ώστε, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της, οι πιστωτές να διασφαλίσουν τα χρήματά τους.
«Όταν μία επιχείρηση κηρύττει πτώχευσηαυτό δεν σημαίνει ότι οι πιστωτές παραιτούνται από τιςαξιώσεις τουςτουλάχιστον εως ότου ο διαχειριστής της πτώχευσης να εξετάσει τα περιουσιακάστοιχεία της επιχείρησης και να αποφανθεί σχετικώς» εξηγεί ο Γκρίλλο.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του BDI επικρίνει τις καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και υποστηρίζει ότι η πώληση κρατικής περιουσίας θα ήταν μία καλή συνταγή για την εξυγίανση του προϋπολογισμού σε όλες τις χώρες της κρίσης.
Προκλητικές δηλώσεις αν μη το άλλο στο κλίμα της προεκλογικής περιόδου όπου κάποιοι προσπαθούν να κάνουν σπέκουλα στο όνομα της Ελλάδας. Πουλάνε εκδούλευση στη Μέρκελ προκειμένου να κυριαρχήσει στις εκλογές και να ακολουθήσει το ίδιο οικονομικό μοντέλο που «θέριεψε» τους Γερμανούς βιομήχανους στην πλάτη της δυστυχίας λαών όπως ο ελληνικός. Τι θέλουν δηλαδή οι Γερμανοί; Να τους παραχωρήσουμε ελεύθερα εκτάσεις, λιμάνια και αεροδρόμια κι αν δεν πληρώσουμε τα χρέη μας να μας τα πάρουν; Μήπως όλοι αυτοί οι βιομήχανοι δεν έκαναν λεφτά χάρη στην ελεημοσύνη των λαών οι οποίοι έδωσαν δισεκατομμύρια μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;
Στο ίδιο μήκος κύματος και η γερμανική τράπεζα Commerzbank η οποία τονίζει πως «ο ESM προτίθεται να πάρει υπό τον έλεγχό του το ΤΑΙΠΕΔ, σε ένα σχέδιο έκδοσης ομολόγων από την πλευρά του με ενέχυρο ακίνητα του Δημοσίου».
Η γερμανική τράπεζα μιλάει για αναχρηματοδότηση των ομολόγων που λήγουν τα επόμενα χρόνια, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στην κατοχή της ΕΚΤ. «Το πιθανότερο είναι ο ESM να αναλάβει το μέρος αυτό του χρέους στα πλαίσια ενός τρίτου προγράμματος μέσα από εγγυήσεις που θα πρέπει να δοθούν από την Ελλάδα»ξεκαθαρίζει η τράπεζα κάτι που επιβεβαιώνει τους φόβους πως η παραπάνω ενέργεια θα γίνει με «ενέχυρο» τα κρατικά φιλέτα.
This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.  antinews

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»