Η αρχή έγινε με την απόρρητη έκθεση της Bundesbank

Η αρχή έγινε με την απόρρητη έκθεση της Bundesbank
Εκτιμούσε ότι η Ευρώπη «μετά βεβαιότητος θα συμφωνήσει σε ένα νέο πρόγραμμα» για την Ελλάδα.

Η δημοσιοποίηση από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel απόρρητης έκθεσης της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα χρειαστεί μια νέα συμφωνία διάσωσης στις αρχές του 2014, οδήγησε τα κόμματα της γερμανικής αντιπολίτευσης να κατηγορήσουν την καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, ότι ψεύδεται στους ψηφοφόρους.
Στην εσωτερική έκθεση της Bundesbank, που αποκάλυψε το Spiegel, αναφέρεται ότι η Ευρώπη «μετά βεβαιότητος θα συμφωνήσει σε ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα» το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2014. Στην έκθεση της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, εκπρόσωπος Τύπου της οποίας αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο, περιγράφονται οι κίνδυνοι που απειλούν το τρέχον πακέτο ως «εξαιρετικά μεγάλοι», ενώ επικρίνεται η απόφαση της τρόικας να εγκρίνει την καταβολή της τελευταίας δόσης ύψους 5,8 δισ. ευρώ ως «πολιτικά υποκινούμενη».
Η αποκάλυψη της έκθεσης σημειώθηκε σε μια πολύ άβολη, χρονικά, στιγμή για την καγκελάριο Μέρκελ, η οποία στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου θα παλέψει να κερδίσει για τρίτη συνεχόμενη φορά την καγκελαρία. Γνωρίζοντας την αντίθεση σημαντικού μέρους της γερμανικής κοινής γνώμης στα πακέτα διάσωσης της Ελλάδας, η κ. Μέρκελ έχει, επανειλημμένως, υποβαθμίσει τις όποιες υποθέσεις ότι η Αθήνα θα χρειαστεί είτε νέα βοήθεια, είτε νέα απομείωση χρέους, όπως υποστηρίζει το ΔΝΤ. Ωστόσο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να κατηγορήσουν την κυβέρνηση Μέρκελ ότι ψεύδεται λίγο πριν από τις εκλογές. «Θα υπάρξει απότομο ξύπνημα μετά τις εκλογές», δήλωσε ο ειδικός των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) επί δημοσιονομικών θεμάτων, Κάρστεν Σνάιντερ, κατηγορώντας την καγκελάριο ότι ψεύδεται γιατί φοβάται την αντίδραση των πολιτών. «Αμφισβητώντας την ανάγκη για επιπλέον βοήθεια προς την Ελλάδα, η καγκελάριος λέει ψέματα στον λαό πριν από τις εκλογές», δήλωσε. kathimerini

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»