politismos

Σμαραγδής προς Σαμαρά: Σε αγαπάμε όλοι


ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου  

Με μία μαντινάδα εξέφρασε τα αισθήματά του προς τον πρωθυπουργό ο διάσημος σκηνοθέτης

Αυτό το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός μετέβη στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Πύλο όπου και εγκαινίασε μνημείο στη μνήμη του Βελισσάριου Καραβία. Μιλώντας συγκινημένος στην αποκάλυψη του μνημείου ο πρωθυπουργός μίλησε για τον άνδρα που πέθανε το 2009 και έσωσε το 1980 29 ναυτικούς από το φλεγόμενο πλοίο “Irenes Serenade”. Την εκδήλωση τίμησαν όλοι οι πολιτικοί παράγοντες της περιοχής αλλά και βουλευτές και η υφυπουργός κ. Χριστοφιλοπούλου.
Το ίδιο απόγευμα σημειώθηκε το αδιαχώρητο σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Costa Navarino, που διοργανώθηκε προς τιμήν του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή. Ο πρωθυπουργός απένειμε τιμητική πλακέτα στον σκηνοθέτη για την συνεισφορά του στις έβδομες τέχνες και ειδικότερα την προβολή της περιοχής της Πύλου στην ταινία του “Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι”.
Τα λόγια του πρωθυπουργού ήταν θερμά για τον σκηνοθέτη, αλλά και ο κ. Σμαραγδής απήγγειλε μια κρητική μαντινάδα μόλις ανέβηκε στο βήμα αφιερωμένη στον κ. Σαμαρά.
Ο γνωστός σκηνοθέτης, μάλιστα δήλωσε πως την έγραψε λίγο πριν ανέβει στο βήμα σε ένα χαρτάκι:
«Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός / στς Αμερικής τ' αλώνι / κι έλαμψες και ήρθες νικητής / και σ' αγαπάμε όλοι».
Λίγο μετά επικράτησε χαμός στο twitter με την μαντινάδα του σκηνοθέτη, καθώς δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που σχολίασαν την μαντινάδα του σκηνοθέτη είτε ειρωνικά, είτε χιουμοριστικά, γράφοντας και οι ίδιοι "αντι-μαντινάδες".
Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε και η προετοιμασία της νέας ταινίας του Σμαραγδή, με θέμα την ζωή του Κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη.
Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν σε λίγους μήνες και θα λάβουν χώρα σε Κρήτη, Αθήνα αλλά και Κίνα -αγαπημένο προορισμό του μεγάλου συγγραφέα- το Παρίσι όπου έζησε, την Αυστρία, την Γερμανία και την Ρωσία.    prototuema gr

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»